Date companie
 
 
 
 

Cazuri de enterocolită, în școlile din București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Septembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, scoala, parinti, copii, enterocolita
 

Epidemie de enterocolită în școlile din Capitală! Mai mulți părinți au semnalat problema la Centrul de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, iar reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică au declanșat deja cercetări în teren, pentru a monitoriza situația. Cele mai afectate unități de învățământ par să fie Liceul ”Dinu Lipatti” și Școala nr. 27 din Sectorul 2.

TORA APETRII, reporter "Cu toate că am avut acceptul Inspectoratului Școlar al Municipiului București de a filma în incinta Școlii Gimnaziale 27, directoarea școlii refuză să ne lase să filmăm sau măcar să vorbească cu noi. Cazul a ajuns în atenția publică după ce mama unui elev de la Școală Gimnazială 27, a atras atenția, într-o scrisoare deschisă, că în unitatea de învățământ ar există un focar de enterocolită, după ce 28 de elevi s-au îmbolnăvit. Ea a precizat că mulți dintre copii au ajuns la camera de gardă, unii au vomitat la școală, iar unul chiar ar fi leșinat."

Reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică vor monitoriza situația. Enterocolita poate apărea din cauza mâinilor nespălate, mai ales în rândul copiilor. Aceasta reprezintă o inflamație la nivelul tractului digestiv, care poate afecta atât intestinul subțire, cât și intestinul gros. Șervețelele umede și gelurile antiseptice sunt folositoare pentru a îmbunătăți igiena mâinilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2