Concluzie șocantă în cazul ceaiului toxic care urma să ajungă la 200 de copii internați în Spitalul de Pediatrie Pitești! În urma analizelor toxicologice făcute la Institutul Mina Minovici, s-a constatat că lichidul conținea detergent. Ceaiul n-a fost băut de micuți, deoarece un medic l-a gustat înainte și a remarcat gustul toxic.
VOX "Se evidențiează fosfat de sodiu detergent, PH-ul este între 6, 6 și 12,5 la cele trei probe, pozitiv pentru ionii de fosfat și carbonat. Astea sunt lucruri care se întâlnesc în orice detergent obișnuit."
Părinții copiilor internați se gândesc cu groază la pericolul care le-a pândit copiii.
VOX "E ceva foarte condamnabil pentru cine a oferit așa ceva și mai ales la copii când avem o natalitate așa mică, sunt pasibili de pedeapsă mare."
VOX "E neglijență! Nimeni nu își dorește așa ceva, evităm cât posibil internările pentru că suntem foarte dezamăgiți de sistemul nostru."
Cadrele medicale și personalul auxiliar care aveau legătură cu prepararea și servirea ceaiului cu pricina trebuie să dea, acum, explicații în ancheta demarată în spitalul de copii.
VOX "Se va face o anchetă internă la nivelul spitalului și se vor stabili pedepsele în urma anchetei."
Potrivit Mediafax, un reprezentant Direcției de Sănătate Argeș a declarat că în ceaiul copiilor a fost pus, cel mai probabil, detergent în loc de zahăr, și că nu se știe deocamdată cine din spital a făcut această greșeală, urmând ca persoana responsabilă să fie identificată în urma anchetei interne care a fost deschisă la spital. Poliția Argeș a fost, de asemenea, înștiințată cu privire la incidentul de la Spitalul de Pediatrie și urmează să stabilească dacă este vorba despre o faptă penală și încadrarea juridică a faptei.
Trei cazuri de antrax confirmate în România, la membrii unei familii din Slobozia! Un tată și fiul său sunt internați la Institutul ”Matei Balș” din București, iar analizele au confirmat că sunt contaminați cu antrax. Analizele au confirmat existența antraxului...
Toxiinfecție alimentară într-o tabără din județul Bihor. Zeci de persoane au avut nevoie de intervenția cadrelor medicale. Dintre acestea, 19 copii și trei adulți au fost transportați la spital. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Crișana"...
Vești îngrijorătoare în urma accidentului grav de pe A2. Vă avertizăm că urmează informații și imagini cu impact emoțional. Un băiat de 9 ani, victimă a accidentului produs duminică seară pe autostrada A2, în județul Călărași, se află în stare gravă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.
Analizele de sânge uzuale, făcute periodic, pot face diferența între un diagnostic precoce și o boală descoperită prea târziu, susțin specialiștii. Acest demers este esențial, în special pentru persoanele de peste 65 de ani, categoria cea mai vulnerabilă în fața afecțiunilor oncologice. Recomandarea vine cu cu ocazia Zilei Mondiale a Cancerelor de Sânge, marcată anual pe 28 mai.
Peste 30 de palestinieni, adulți și copii, au fost aduși în România, în noaptea de miercuri spre joi. Transportul a fost realizat cu ajutorul unei aeronave C-27J Spartan, a Forțelor Aeriene Române. Din grup fac parte 12 copii bolnavi și 21 de aparținători.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019