Date companie
 
 
 
 

Cearta pe tema educatiei intre Opozitie si Putere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : opozitie, motiune, putere, educatie
 

Cearta pe Educatie continua. In timp ce democrat-liberalii se pregatesc de o motiune simplă pe tema educației la adresa Guvernului USL, premierul Victor Ponta, spune că în rândurile democrat-liberalilor 's-a instaurat un fel de amnezie colectivă' în ceea ce privește 'răul' pe care aceștia l-au făcut în sistemul de educație românesc. Democrat liberalii cer demisia premierului Victor Ponta și a ministrului Ecaterina Andronescu, dar și renunțarea la bacalaureatul profesional și mutarea clasei pregătitoare de la școală la grădiniță. În plus, opoziția a solicitat și retragerea de către ministrul Educației a titlului de doctor deținut de premierul Victor Ponta și emiterea unei interdicții de a mai activa pentru cel puțin cinci ani în învățământul universitar.

RALUCA TURCAN, deputat PDL: "PDL cere urmatoarele: renunțarea la introducerea bacalaureatului profesional pentru 2013 și continuarea învățământului profesional așa cum a fost el introdus în 2012, (...) renunțarea la mutarea clasei pregatitoare obligatorii de la școli la grădinițe pentru a nu bloca accesul copiilor de 3 ani să intre la grădinițe în anul 2013 (...) retragerea de către ministrul Educației a titlului de doctor deținut în mod nemeritat de premierul Victor Ponta."

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu spune că a hotarat introducerea bacalaureatului profesional în sprijinul tinerilor, pentru integrare pe piața muncii. De asemenea, Andronescu a adăugat că a preluat clasa pregătitoare de la "cota zero", adică nu era nimic pregătit în ceea ce privește corpul profesoral, mobilierul sau materialele didactice.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O nouă moțiune de cenzură ( 23 Iunie 2021 )

  PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu! Prim-vicepreședintele Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu, speră ca, spre binele României, moțiunea să treacă.

 • Himera educației online ( 5 Noiembrie 2020 )

  Himera învățământului online, subliniată de fostul europarlamentar Cătălin Ivan! În urma experienței sale ca membru în Comisia de învățământ a Parlamentului European, Cătălin Ivan avertizează în legătură cu consecințele negative asupra copiilor în cazul folosirii îndelungate a acestei forme de învățământ.

 • Asociația Școlilor Particulare atacă în instanță închiderea școlilor si grădinițelor ( 30 Octombrie 2020 )

  Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ și grădinițelor particulare și de stat închise prin hotărâri ale comitetelor județene pentru situații de urgență.

 • Marcel Ciolacu anunță o iminentă moțiune de cenzură ( 6 Iulie 2020 )

  PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că o primă formă a textului moțiunii a fost deja creionată de senatorul Șerban Nicolae.

 • Criza educației ( 6 Iunie 2020 )

  UNICEF avertizează că accesul inegal la învățământul de la distanță adâncește criza educației! Reprezentanții organizației susțin că 1,2 miliarde de elevi sunt în continuare afectați de închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2