Date companie
 
 
 
 

Cei doi supraviețuitori ai accidentului de elicopter se zbat între viață și moarte

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Noiembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : accident, elicopter, spital, ancheta, arsi, oprea, stare, cioban, dusa, salvatori, supravietuitori
 

Cei doi supraviețuitori din elicopterul militar prăbușit în județul Sibiu au fost operați în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, la Spitalul de Arși din Capitală. Ei sunt în stare stabilă, însă șirul intervențiilor va continua. Unul dintre ei va fi supus, luni, unui transplant de piele. Cei doi militari au suferit arsuri de gradele 2 și 3, fracturi și traumatisme toracice, iar prognosticul medicilor este rezervat.

GEORGE SIMION, medic, S.M.U.R.D. București "Unul dintre supraviețuitori, conștient, echilibrat hemodinamic și respirator, cu arsuri pe aproximativ 40% din suprafața corporală. Cel de-al doilea, pacient intubat, ventilat mecanic, sedat, de asemenea, cu arsuri pe aproximativ 40% din suprafața corporală."

La bordul elicopterului militar IAR 330 Puma se mai aflau opt militari, care au murit. Cu toții erau tineri și aveau familii care îi așteptau acasă. Căpitanul Razvan Moldovan avea 29 de ani. În urmă cu un an s-a căsătorit și apoi s-a mutat la Baza Aviatică de la Turda.

VOX "Era un băiat extraordinar, respectuos cu vecinii, nu am avut niciodata probleme cu el. Ne întâlneam mai rar, pentru că el avea munca la Câmpia Turzii."

VOX "Venea acasă, mergea cu tatăl său la fotbal și cu prietenii lui. Era un băiat deschis, foarte vesel, energic și căruia îi plăcea forte mult sportul."

Elicopterul aflat în misiune aparținea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii și se îndrepta spre poligonul de la Cincu, pentru a participa la un exercițiu militar. Potrivit martorilor, aparatul de zbor aflat la joasă altitudine a lovit crengile copacilor, după care s-a prăbușit și a luat foc. Zona în care s-a produs tragedia este una extrem de accidentată, iar accesul echipelor de intervenție a fost posibil doar cu mașini de teren.

GABRIEL OPREA, ministrul Afacerilor Interne "E Parchetul Militar, deja, aici. Se ocupă de caz. Faptul că sunt doi supraviețuitori va ușura foarte mult ancheta procurorilor militari."

Sâmbătă dimineața, ministrul apărării Mircea Dușa s-a întâlnit cu cei doi tineri care au ajuns primii la locul tragediei, pentru a le mulțumi pentru promptitudinea lor. Beniamin Pădure, un cioban care păștea oile în apropiere de locul unde a căzut elicopterul, este unul dintre ei.

VOX "După un timp, am strigat: ”- Mă aude cineva?”. Mi-a răspuns: ”Da, ajutor!”. Am alergat la el. Când am ajuns, am văzut, era distrus, ars pe față, pe mâini. Oameni arși. Am văzut morți, bunicii, dar oameni arși! - Avionul ardea? - Da."

Anterior, ministrul apărării s-a întâlnit cu rudele celor opt militari morți, pentru a le transmite condoleanțe. Militarii aveau vârste cuprinse între 25 și 47 de ani, și făceau parte din elita armatei. Erau salvatori pregătiți să intervină în orice moment era nevoie de ei. Aceasta este cea mai gravă tragedie care a lovit Armata Română, pe timp de pace. Cazul este anchetat de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Cluj.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Maternitatea din Beiuș, închisă din cauza focarului de coronavirus ( 17 Octombrie 2020 )

  Secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici” din Beiuș, închisă temporar din cauza unui focar de COVID-19! Managerul interimar al unității sanitare din Beiuș, Monica Virginia Teaha...

 • Pilotul Valer Novac, decedat în accident rutier ( 4 Octombrie 2020 )

  Doliu în aviația română! Valer Novac, unul dintre cei mai buni piloți de elicoptere din România, și-a pierdut viața, sâmbătă, într-un tragic accident rutier produs pe Drumul Național 1B, pe raza localității Mizil.

 • Un copilaș a luat foc de la grătarul aprins de părinți ( 3 Octombrie 2020 )

  Un copil de patru ani, din județul Prahova, a suferit arsuri grave, în timp ce se afla cu părinții la un grătar. Nenorocirea s-a produs din cauză că părinții au turnat o substanță inflamabilă pe grătar, pentru a-l încinge...

 • Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile, începând de azi ( 14 Septembrie 2020 )

  Starea de alertă se prelungește, cu încă 30 de zile, începând de astăzi, a anunțat premierul Ludovic Orban. În hotărârea de guvern au fost cuprinse și reguli pentru desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie.

 • Pacientă rănită, după ce o bucată din computerul tomograf s-a desprins ( 30 August 2020 )

  O pacientă de la Spitalul Județean Timișoara a fost rănită în timpul unei investigații imagistice, după ce o bucată din computerul tomograf s-a desprins și a căzut peste ea! Pacienta, în vârstă de 36 de ani, suferise un accident vascular cerebral dar a reușit să se ferească la timp de bucata de aluminiu care a căzut, fiind lovită doar la o mână.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2