Date companie
 
 
 
 

Cei mai buni elevi la matematică, premiați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elevi, matematica, olimpici
 

Cei mai buni elevi la matematică și-au primit binemeritatele premii! Olimpicii claselor a V-a și a VI-a au trecut prin noi emoții, de data aceasta la înmânarea medaliilor.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter: "Peste 80 de elevi de clasele a V-a și a VI-a au obținut medalii de aur, argint și bronz. Ei au fost premiați în cadrul Universitații Politehnica din București."

AMBIANȚĂ (Le dă diploma)

GABRIELA STRĂINU CERCEL, președinte executiv, Olimpiada Națională de Matematică: "Au participat 78 de elevi de clasa a V-a, 81 de elevi de clasa a VI-a. S-a desfășurat în condiții foarte bune."

Mai mult, elevii au obținut și premii în bani.

Reprezentanții Universității Politehnica din București i-au primit pe olimpici cu drag.

ECATERINA ANDRONESCU, președinte Senat, Universitatea Politehnica din București: "Le-am arătat ce reprezintă un campus universitar, le-am prezentat biblioteca, centrala, (...). Suntem extrem de interesați de ceea ce se întâmplă în școala preuniversitară pentru că noi îi preluam și îi pregătim în continuare."

AMBIANȚĂ, IULIA ȘUDINCA (Îi dă medalia) "-Am luat medalia de bronz, olimpiada a fost destul de dificilă, dar mi-a plăcut, o experiență nouă. (...) -Vei mai participa la olimpiadă? Cu siguranță, mă pregătesc să merg la Focșani peste două săptămâni. Ți-ai dori să mergi și la Internațională? Desigur, de ce nu."

VOX: "Am luat locul trei, (...) m-am simțit foarte bine la olimpiadă. Vei mai participa? Da, desigur, (...) am luat medalie de aur."

VOX: "Am luat bronz și am fost a 35-cea. Cum a fost olimpiada? A fost foarte bine, a fost o experiență plăcută pe care am trăit-o și am văzut practic cum e să fii o olimpică națională."

VOX: "-Au luat medalie de bronz amândoi și suntem mândri de toți cei care au participat din toate județele. -Din ce județ sunteți? -Din Vrancea."

Peste 600 de elevi din clasele din clasele V – XII din întreaga țara au participat la Olimpiada Națională de Matematică 2015. Olimpiada a fost organizată de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Universitatea Politehnică din București. Pe zece aprilie, va avea loc festivitatea de premiere pentru clasele VII-XII.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Masă caldă pentru școlari, în planul Ministerului Educației ( 26 Decembrie 2019 )

  În planul Ministerului Educației, masă caldă pentru școlari! Proiectul de  ordonanță de urgență care prevede acordarea gratuită elevilor și preșcolarilor o masă caldă în fiecare zi, a fost pus în dezbatere publică. Potrivit prevederilor...

 • Testele PISA: Analfabetismul funcțional a ajuns la 44% ( 3 Decembrie 2019 )

  Situație îngrijorătoare pentru România! Analfabetismul funcțional în țara noastră a crescut la 44%, de la 39%, acum patru ani. Așa arată testele PISA 2018 - Programul pentru Evaluarea Internațională a Elevilor, dezvoltat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Este cel mai slab punctaj înregistrat de România la testele PISA la care a participat, în 2009, 2012, 2015 și 2018, și, totodată cel mai slab rezultat din Uniunea Europeană.

 • Profesorul de sport violent, împiedicat să intre în școală ( 26 Noiembrie 2019 )

  Profesorul de sport de la școala din Șanț, județul Bistrița-Năsăud, care a fost condamnat după ce a lovit doi elevi, nu este lăsat să intre în unitatea de învățământ. Părinții protestează încă de luni, față de revenirea cadrului didactic...

 • Lecție de astrofizică pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din București ( 25 Noiembrie 2019 )

  Fizica poate fi extrem de captivantă și distractivă! Elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 ”Dimitrie Sturdza” din Capitală au avut ocazia să descifreze tainele astrofizicii într-un mod inedit. Ghid le-a fost fizicianul și cercetătorul Cristian Presură.

 • Ar putea fi permis, în curând, accesul la liceu al elevilor cu medii sub 5 ( 22 Noiembrie 2019 )

  O nouă perspectivă pentru elevi! Ministerul Educației supune dezbaterii publice un proiect menit să modifice un ordin al fostului ministru, care interzicea accesul la liceu al elevilor cu medii sub 5. Astfel, potrivit noilor...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2