Date companie
 
 
 
 

Cei mai buni elevi se întrec la concursurile internaționale de matematică și fizică, la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, concurs, elevi, Rusia, international, china, matematica, fizica, colegiul, sua, vianu
 

Peste 100 de elevi eminenți, din întreaga lume, se luptă, week-end-ul acesta, pentru o medalie în concursurile internaționale de matematică și fizică, organizate de Colegiul Național Tudor Vianu, din București. Competiția de fizică a ajuns la a șasea ediție, în timp ce concursul de matematică se află la a patra ediție. Printre țările care și-au trimis reprezentanți în România se numără China, Rusia și Statele Unite ale Americii.

VOX "Sunt membru al echipei României la fizică și am fost anunțați că participăm la acest concurs cei care am fost în lotul restrâns. E un mod bun de a-ți măsura forțele înainte de Olimpiada Națională, care se apropie, în aprilie."

VOX "Fac cursuri intensive de matematică de vreo 5 ani. Cred că este foarte plăcut că pot veni aici să concurez și să reprezint S.U.A.. Sper doar să mă descurc bine."

Cele două concursuri se desfășoară după modelul olimpiadelor internaționale, iar elevii primesc câte trei probleme de matematică, respectiv fizică, de dificultate diferită.

RADU GOLOGAN, coordonator lot olimpic matematică "Acest concurs e mai special, pentru că el a fost conceput de către noi, din România, de către organizatorul principal, care este Colegiul "Vianu", ca un fel de elită a echipelor care participă la olimpiadele internaționale."

SEVERIUS MOLDOVEANU, director, Colegiul Național de Informatică "Putem spune, și se știe lucrul ăsta, printre profesioniștii în matematică, că subiectele noastre date la acest concurs sunt mult mai grele decât cele care sunt date la Olimpiada Internațională de Matematică."

Evaluarea lucrărilor se face de comisii formate dintr-un profesor român și două cadre didactice venite din țara reprezentată de candidatul în cauză.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2