Date companie
 
 
 
 

Centru de excelență în șah, la Colegiul Național ”Tudor Vianu” din București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Octombrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, tudor, centru, colegiul, excelenta, vianu, sah
 

Centru de excelență în șah, la Colegiul Național ”Tudor Vianu” din București! Un parteneriat între Federația Română de Șah, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Colegiul ”Tudor Vianu” își propune să le ofere copiilor pasionați de ”sportul minții” condiții optime de pregătire și dezvoltare în șah, dar și un cadru competițional prin intermediul concursurilor organizate.

DAN CIUPERCĂ, director adj., Colegiul Național ”Tudor Vianu” București ”Centrul de excelență se va adresa copiilor din București și Ilfov. Profesorii pe care îi aducem aici sunt maeștrii internaționali, centru de excelență se dorește a fi gratis pentru copii. Orice sprijin, pentru a-i plăti pe profesori, este bun venit.”

În urma pregătirii cu șahiști de prestigiu, copii vor putea să-și testeze abilitățile în cadrul unor competiții naționale de juniori. Un astfel de concurs îl reprezintă proiectul european ”Vreau să fiu mare maestru - Pierre de Coubertin” ce și-a propus să valorifice aptitudinile individuale ale micuțiilor și să creeze o bază de selecție pentru performanță.

ELENA CRISTIAN, organizator ”Se califică primii 3 de la cele 3 categorii 8, 10, 12 ani și primele fete și primii băieți se califică la etapa finală care va avea loc la Călimănești - Căciulata, între 9 - 13 noiembrie.”

În luna mai a acestui an, Federația Română de Șah a semnat un acord cu Ministerul Educației pentru ca șahul să fie introdus în școli ca materie opțională.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2