Date companie
 
 
 
 

Centru integrat de economie circulară, înființat la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Iunie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, economie, centru, defavorizati, circulara
 

Primul centru integrat de economie circulară din România adresat pieței sociale, inaugurat la București! Copiii și adulții defavorizați pot să viziteze acest centru pentru a participa la diverse activități educative. Totodată, bucureștenii pot dona bunuri sau haine care vor ajunge la persoanele vulnerabile.

CRISTIAN FILIP, organizator „Adresabilitatea este atât pentru cetățeni din tot municipiul București care pot aduce donații de la 10.00 la 20.00 cât și pentru grupurile vulnerabile care pot veni aici să participe la tot ce înseamnă workshop-uri educaționale pentru că punem un accent foarte important pe zona de educație, pot participa la ateliere de creație cum ar fi să învețe anumite meserii.”

În București, sunt aproximativ 50.000 de persoane defavorizate - copii și adulți care trăiesc la limita sărăciei, ceea ce înseamnă că trebuie sa se descurce cu mai puțin de 10 lei pe zi, potrivit Cosminei Simiean Nicolescu, directorul general al Direcției de Asistență Socială a Municipiului București.

COSMINA SIMIEAN NICOLESCU, director general, D.G.A.S. „Scopul acestui centru este de a creea o interfață în care cererea și oferta de bunuri de strictă necesitate să se întâlnească în București. Pe de o parte avem în Capitală familii care câștigă peste nivelul mediu de trai și care își permit să își cumpere o mulțime de lucruri și la polul opus avem și o mulțime de familii care nu își permit nici măcar o jucărie sau o pereche de pantaloni pentru copiii pentru a merge la școală.”

HORIA TOMESCU, viceprimarul Capitalei „Ne dorim să primim donațiile bucureștenilor, să le colectăm, să le sortăm, să le igienizăm și să le redistribuim persoanelor vulnerabile. Vă așteptăm în fiecare zi, în Calea Plevnei nr.98 pentru a face oamenii mai fericiți.”

Centrul integrat de economie circulară din România a fost deschis cu sprijinul Primăriei Municipiul București, Direcției de Asistență Socială și cu contributia unei acociații.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Centrul Timișoarei va deveni pietonal, în weekend ( 6 Iulie 2021 )

  După București, străzile din centrul unui alt mare oraș din România devin pietonale, în weekend! Centrul Timișoarei va fi închis pentru mașini, iar pe carosabil vor fi organizate activități pentru locuitorii urbei...

 • Centru de vaccinare drive-thru, pe Transalpina ( 6 Iulie 2021 )

  Turism și vaccinare! Prefectura Vâlcea a anunțat deschiderea unui centru de vaccinare drive-thru, pe Transalpina, în Pasul Urdele, la altitudinea de 2.145 metri, cel mai înalt punct al șoselei.

 • Un nou centru mobil de vaccinare ( 2 Iulie 2021 )

  Un nou centru mobil de vaccinare s-a deschis astăzi în Sectorul 6 al Capitalei, la Piața Veteranilor! Membrii comunității se pot vaccina doar prezentând cartea de identitate. Serurile folosite sunt Pfizer și Johnson&Johnson. Aici se pot vaccina și persoanele care și-au făcut prima doză în altă parte și doresc să facă rapelul mai aproape de casă.

 • Șofer agresat în trafic, în București ( 21 Iunie 2021 )

  Grav incident în trafic, în Capitală! Doi tineri au blocat o mașină și au distrus-o, chiar în mijlocul străzii. Agresorii, un bărbat și o femeie, lovesc automobilul cu picioarele și cu o crosă...

 • Festivitate de absolvire a elevilor de-a VIII-a, la Liceul Teoretic Național din București ( 12 Iunie 2021 )

  Momente emoționate, pentru absolvenții clasei a VIII-a din cadrul Liceului Teoretic Național din București! La festivitatea de absolvire au participat elevi, cadre didactice, dar și părinții adolescenților...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2