Date companie
 
 
 
 

Centrul European de Instruire F-16, inaugurat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Noiembrie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : baza aeriana
 

Centrul European de Instruire F-16 a fost inaugurat la Baza 86 Aeriană "Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniță" din Fetești. Este vorba de un hub internațional pentru instruirea piloților de aeronave F-16 care va facilita creșterea interoperabilității dintre aliați. Aici vor fi pregătiți piloți români, precum și piloți din statele aliate și partenere, inclusiv Ucraina.

ANGEL TÎLVĂR, ministrul Apărării

"Există un lucru pe care vreau să îl remarc, și anume că lucrurile s-au petrecut foarte repede. Există o cadență a sosirii echipamentelor, a aparatelor F-16 și piloții ucraineni vor începe îndată ce au satisfăcute cerințele de pre-antrenament care se referă la deprinderea elementelor de abilități lingvistice, și în funcție de fiecare pilot și de experiența pe care o are, pregătirea va fi adaptată. Aparatele de tip F-16 vor mai fi prezente în Europa cel puțin 20 de ani, sunt importante, ne dorim să avem piloți cât mai bine pregătiți."

"Am făcut parte dintre piloții care au scos MIG-ul 21 și noi am fost primii pe listă pentru F-16 din cauza experienței avute la MIG-ul 21 Lancer."

"F-16 este un avion multirol, adică este capabil să execute atât misiuni aer-aer cât și misiuni aer-sol. Asta facem noi în mod curent în România."

Centrul va contribui la crearea unor standarde operaționale comune și la întărirea capacității Alianței Nord-Atlantice de a face față provocărilor complexe din regiunea Mării Negre și din Europa de Est. Primele cinci aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Regale Olandeze au aterizat la Fetești încă de săptămâna trecută.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2