Date companie
 
 
 
 

Centura Clujului se surpă, pe tronsonul Vâlcele-Apahida

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Ianuarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, alunecari, teren, centura, Apahida, valcele
 

Centura Clujului se surpă! Dupa 5 ani de lucrari si o investitie de peste 150 de milioane de euro, autoritatile au recunoscut ca traseul centurii Vâlcele- Apahida a fost ales gresit. Primele probleme au aparut chiar în zona bretelei de ocolire a centurii Clujului, în dreptul kilometrului 15 al soselei. In acea zonă, ploile si zapezile au provocat alunecari de teren, iar valurile de pamânt au rupt grinzile de sprijin. Dupa efectuarea masuratorilor, constructorii spun ca situatia e grava.

ION SOLOMONEAN, maistru lucrări centură "- Se masoara, se masoara zilnic. Si azi au fost, se monitorizeaza. - Dar de unde ziceti ca a venit dealul, de sus? - Dar putem sa vedem diferenta de nivel ca e o dreapta de un metru si zece, un metru si douazeci."

Potrivit beneficiarilor proiectului, costurile reparatiei centurii vor fi suportate de constructor. Firma din Ungaria care s-a ocupat de lucrari a oprit insa lucrul, dupa ce a intrat în insolvență.

TEODOR GORCEA, Direcția Regională de Drumuri și Poduri "Nu vor însemna costuri suplimentare pentru beneficiar întrucât conditiile imprevizibile trebuiau cunoscute, iar noi credem ca sunt lucrari neconforme care vor fi remediate pe cheltuiala constructorului."

Reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri recunosc principala eroare legată de ruta pe care se construiește centura.

TEODOR GORCEA, Direcția Regională de Drumuri și Poduri "Legat de zona, se stie ca, în primul rând, exista terenul care prezinta, din punct de vedere geotehnic, caracteristici care sunt total nefavorabile constructiilor."

În prezent, atât acoperirea pagubelor, cât si finalizarea la termen a centurii au devenit incerte.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2