Date companie
 
 
 
 

Ceremenii impresionante de Ziua Unirii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Ianuarie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Ceremonie Ziua Unirii
 

Ziua Micii Uniri a fost celebrată la București prin ceremonii militare și religioase la care au fost prezenți președintele României, Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, dar și alți oficiali.

AMBIANȚĂ

KLAUS IOHANNIS, președintele României

”Prin actul său de curaj și de asumare a conducerii celor două principate, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a pus bazele procesului ireversibil de tranziție către un stat modern, profund atașat valorilor Europene. Sunt onorat să iau parte la evenimentul marcării acestui moment cardinal al istoriei noastre, în acest loc sacru. În 1859, românii au ales să-și construiască viitorul în acord cu valorile și principiile europene, iar faptul că astăzi România este stat membru al Uniunii Europene și al Alianței Nord-Atlantice dovedește că, în pofida teribilelor încercări la care ne-a supus istoria, idealurile poporului nostru au rămas mereu aceleași: libertatea, democrația, unitatea națională și buna funcționare a instituțiilor statului.”

FLORINA ILICEA, reporter

”Prima dintre ceremoniile militare si religioase, organizate în Capitală, cu ocazia zilei Unirii Principatelor Române a avult loc aici la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol I. În cadrul acesteia au fost decorate trei Drapele de Luptă, de către președintele Klaus Iohannis.”

Mai exact, au fost decorate Drapelele de Luptă ale Brigăzii 282 Blindată ”Unirea Principatelor”, Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice ”Alexandru Ioan Cuza” și Batalionului 284 Tancuri ”Cuza Vodă”.

AMBIANȚĂ

”Foarte frumos, foarte, pentru asta mică am venit mai mult.
-A fost frumos, mi-a plăcut. Mai vin cu bunica.”

Vox ceremonie

”Am remarcat că mi-au dat lacrimile, pentru că sunt român cu sufletul curat și pentru că astfel de festivități trebuie să trezească sentimente de patriotism.”

Ceremonii și slujbe au avut loc în mai multe orașe din țară. La Iași, peste 1.000 de persoane s-au adunat în fața Palatului Culturii, de unde au pornit în marș către Piața Unirii. Aceștia au organizat Hora Unirii, în ciuda deciziei autorităților locale, care au comunicat că nu vor avea loc evenimente de acest fel, din cauza numărului de infectări cu coronavirus din județ.

AMBIANȚĂ HORA UNIRII


Ceremenii impresionante de Ziua Unirii

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2