Date companie
 
 
 
 

Cererea de întrerupere a pedepsei, în cazul lui Gigi Becali, amânată de Curtea de Apel

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pedeapsa, becali, recurs, amanare, curtea, apel, intrerupere, executare, cerere
 

Magistrații Curții de Apel București au amânat judecarea recursului finanțatorului Stelei, Gigi Becali, pentru data de 14 august. Avocații omului de afaceri atacaseră decizia, prin care Tribunalul București a respins cererea de întrerupere a executării pedepsei cu închisoarea. Becali a cerut eliberarea condiționată, pentru a putea rezolva situația financiară a zece firme pe care le deține. Antrenorul Stelei, Laurențiu Reghecampf, managerul general Mihai Stoica și mai mulți jucători ai campioanei României au venit la Curtea de Apel, pentru a-și susține patronul. Stoica spune că echipa va avea mari probleme, dacă finanțatorul nu va fi eliberat.

MIHAI STOICA, manager general, Steaua - La noi a fost celulă de criză. S-a discutat cu toată lumea, că toți ne facem probleme ce se întâmplă cu patronul nostru. Jucătorii au refuzat să discute cu noi prelungirea contractelor. Vor toți să discute cu el. Toate aceste decizii, care sunt extrem de importante, pot fi luate numai de Gigi Becali.''

Închis la Penitenciarul Jilava, Becali nu se plânge nici de condițiile de detenție, nici de colegii de celulă și nici măcar de temperatura ridicată din ultimele zile. El spune, însă că îi este dor de soție și de fiice, pe care nu le-a văzut de când a fost încarcerat.

PAVEL ABRAHAM, avocat "Singura nemulțumire a domnului Becali este aceea că nu și-a văzut familia de trei luni de zile. De fapt, aceasta este ideea care l-a dominat în permanență, în cursul discuțiilor."

Numai că, însuși Gigi Becali le-a cerut soției și fiicelor să nu-l viziteze, ca să nu-l vadă în postura de deținut.

PAVEL ABRAHAM, avocat "- Spuneți de familie, dar dânsul este cel care nu permite familiei să vină în vizită la el. - Sigur, îi respectăm punctul de vedere, voința dânsului! Până acum, în trei luni de zile, nu și-a vãzut familia și este o realitate."

Pe de altă parte, apărătorii latifundiarului din Pipera pregătesc și o reclamație la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

BOGDAN VLAD, avocat "O să depunem în foarte, foarte, foarte scurt timp! Pe materialul pe care l-am făcut, vom câștiga la Curtea Europeană și, să vedem în această situație, cine va suporta consecințele."

Avocații vor sesiza C.E.D.O., fără să mai aștepte ca Înalta Curte de Casație și Justiție să-și motiveze deciziile de condamnare a lui Gigi Becali. Omul de afaceri a primit trei ani de închisoare, în dosarul ''Valiza'', după ce mai avea alte două condamnări, în cazul schimbului de terenuri cu M.Ap.N. și în dosarul privind sechestrarea de persoane. Gigi Becali are de executat, în total, trei ani și șase luni de detenție.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2