Date companie
 
 
 
 

Cererea lui Dan Voiculescu, de strămutare a procesului privind privatizarea I.C.A., respinsă de instanța supremă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : voiculescu, instanta, judecatori, curtea, apel, privatizarea, proces, suprema, respins, stramutare, presiune, ica, mateut, mediatica, complet
 

Lovitura dură pentru Dan Voiculescu! Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare rămâne la Curtea de Apel București și va fi judecat în 4 august, după ce instanța supremă a respins, vineri, cererea lui Dan Voiculescu de strămutare a procesului la o altă instanță. Dan Voiculescu ceruse strămutarea procesului, pe motiv de suspiciuni privind lipsa de imparțialitate a completului de judecată al Curții de Apel, din cauza presiunii mediatice fără precedent care se face în acest caz.

DAN VOICULESCU, ”În ultimul timp, se face o confuzie între instituțiile statului și oamenii care vremelnic ocupa anumite funcții. Vorbim despre completul de judecată, nu de Curtea de Apel. Deci, nu Curtea de Apel e vinovată. A fost motivul pentru care Mateuț a cerut strămutarea.”

Avocatul Gheorghiță Mateuț a arătat în fața instanței că există suspiciunea că imparțialitatea judecătorilor Curții de Apel București ar putea să fie înfrântă de "presiunea mediatică fără precedent". El a precizat că nu susține că magistrații de la Curtea de Apel București desemnați să judece dosarul ar fi lipsiți de imparțialitate, dar că pe parcursul judecării ar putea să-și modifice opiniile, din cauza acestei presiuni.

GHEORGHE MATEUȚ, avocat ”Am arătat, este vorba de o presiune negativă și am evidențiat ideile care au fost inolculate opiniei publice, prin intermediul media, idei false, contrare realității, ca cea că Voiculescu ar fi fost implicat într-o faptă de corupție, comisă de unul dintre membrii completului de judecată.”

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă, așa că dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare va fi judecat în continuare la Curtea de Apel București.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2