Date companie
 
 
 
 

CExN al PSD caută soluții pentru a ieși din impas

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Noiembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : psd, executiv, Vasilescu, comitet, iohannis, laufer
 

PSD trece la planul B! Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat s-a reunit în această seară, la Parlament, pentru a dezbate situația incertă de la Ministerul Transporturilor și de la cel al Dezvoltării Regionale. Social-democrații au avut și seara trecută o întrunire a Biroului Permanent Național, unde s-a discutat varianta ca Lia Olguța Vasilescu să preia Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici, pe cel al Transporturilor. Problema este, însă, că președintele Klaus Iohannis nu a acceptat revocarea lui Paul Stănescu din funcția de ministru al Dezvoltării și nici pe cea a lui Lucian Șova, de la conducerea Ministerului Transporturilor. Secretarul General al Guvernului, Toni Greblă, a precizat, astăzi, că cei doi politicieni nu și-au dat demisia din funcțiile ocupate.

COSMINA STOIAN, reporter "Ilan Laufer și Olguța Vasilescu nu s-au abținut de la declarații și au reacționat dur la adresa președintelui României. Ilan Laufer a atacat decizia președintelui României, spunând că este un act de antisemitism."

ILAN LAUFER, fost ministru pentru Mediul de Afaceri "Consider că refuzul președintelui Iohannis, în ceea ce mă privește, este un nou act de antisemitism și vreau să atrag atenția asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat, în ultimul an, președintele Klaus Iohannis."

Klaus Iohannis a reacționat la afirmațiile lui Laufer printr-un comunicat de presă transmis de Administrația prezidențială. “Însușindu-și cu bună știință un text cu acuzații ridicole lipsite de orice fundament real, Ilan Laufer a picat testul maturității, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste. Personajele care proferează asemenea acuzații scandaloase se descalifică automat și nu pot ocupa sub nicio formă înalte demnități în statul român”, se precizează în comunicat. Și fostul președinte al României, Traian Băsescu, a avut un cuvânt de spus în ceea ce privește declarația lui Ilan Laufer. El a postat un comentariu pagina sa de facebook, în care califică afirmația lui Laufer drept îngrozitoare și spune că s-a ajuns prea departe în bătălia politică dintre președinte și Guvern.  La rândul ei, Lia Olguța Vasilescu s-a arătat ofensată de refuzul președintelui României de a o numi la șefia Ministerului Transporturilor. "Am luat în calcul că este posibil să fie respinsă numirea mea, am analizat această chestiune la partid, mi-am asumat. Nu a fost niciun fel de situație neașteptată pentru noi pentru că știam că președintele este un om ranchiunos, în primul rând, și că nu-mi va ierta declarațiile pe care le-am făcut cu privire la domnia sa. Este un joc politic de care președintele profită”, a precizat Olguța Vasilescu. În tot acest duel al puterilor, a intervenit și Opoziția parlamentară, prin vocea liderului PNL, Ludovic Orban. Acesta a declarat că somează PSD să abandoneze retorica urii etnice și xenofobe și să îl excludă pe Ilan Laufer din rândul membrilor săi. Orban subliniază că refuzul numirii lui în funcția de ministru al Dezvoltării Regionale nu are nicio legătură cu originile sale etnice, ci doar cu slaba pregătire profesională a acestuia și incompetența dovedită în ocuparea unei funcții în Guvern, din care a fost eliminat chiar de PSD.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Înainte de valul patru ( 4 August 2021 )

  Klaus Iohannis susține că nu acceptă discriminări în privința românilor nevaccinați! Șeful statului a declarat, în cadrul unei vizite efectuate în Parcul Natural Comana, că pandemia nu poate fi învinsă prin discriminare, ci prin vaccinare.

 • O nouă moțiune de cenzură ( 23 Iunie 2021 )

  PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu! Prim-vicepreședintele Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu, speră ca, spre binele României, moțiunea să treacă.

 • Desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, contestată la C.C.R. ( 18 Februarie 2021 )

  PSD a sesizat Curtea Constituțională, referitor la Legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență din 2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989. Magistrații constituționali...

 • Președintele Klaus Iohannis, în vizită la centrul de vaccinare de la Romexpo ( 19 Ianuarie 2021 )

  Până la 4.000 de persoane pot fi imunizate, zilnic, la centrul de vaccinare de la Romexpo din București. Este remarca președintelui Klaus Iohannis, care a vizitat, astăzi, acest centru de vaccinare.

 • Liderii, la vot ( 6 Decembrie 2020 )

  Președintele țării și liderii politici au votat încă de la primele ore ale dimineții. Fiecare, a explicat pentru ce votează.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2