Date companie
 
 
 
 

Chinezi vor să construiască în România o linie ferată de mare viteză și un inel feroviar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, proiect, china, ferata, linie, cale, inel feroviar
 

China va construi în România o linie de cale ferată pentru trenuri de mare viteză, pe ruta București - Constanța, precum și un inel feroviar al Capitalei. Un acord în acest sens a fost semnat la Beijing de autoritățile române si chineze.

LIVIU DRAGNEA, vicepremier "Linia de mare viteză Constanța-București, ca parte a coridorului 4 Constanța-București-granița de vest a României, și modernizarea inelului feroviar din jurul Capitalei, respectiv cale ferată cu viteză sporită. Este un document important, pentru că negocierile intraseră într-un oarecare impas."

Investiția este de aproape 11 miliarde de dolari și va fi finanțată din banii chinezilor. La proiect vor colabora și firme din România. Pe noua linie, garniturile de tren ar urma să poată circula cu viteze de până la 250 de kilometri la oră.

LIVIU DRAGNEA, vicepremier "Partea română susține și va susține ca București-Constanța să fie cale ferată nouă, pentru că linia ferată existentă este modernizată deja cu fonduri europene."

În perioada următoare, specialiștii companiei chineze de căi ferate vor veni în România, pentru analizele preliminare care vor sta la baza elaborării studiului de prefezabilitate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2