Date companie
 
 
 
 

Chiștoacele de țigări, strânse de matinalii de la Național FM

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mediu, National FM, matinal
 

Realizatorii emisiunii Matinal Efervescent de la Național FM, Oana Paraschiv și Mihai Găinușă dau o mână de ajutor pentru a păstra un mediu înconjurător curat. Matinalii au ales zona Cotroceni și au strans chiștoacele de țigări aruncate pe spațiul verde și pe străzi.

MIHAI GĂINUȘĂ, realizator, Matinalul Efervescent Național FM

"Îmi displace profund aruncarea chiștoacelor pe geamul mașinii, mi se pare o măgărie și o lipsă de educație crasă, plus de asta nici nu fumez și ma simt un fel răzbunat strângând chiștoacele după alții, dar împreună cu Oana nu știu dacă am încercat să facem ceva demonstrativ, pur și simplu am încercat să facem un pic de bine comunității cât am putut să adunăm pe aici. 00.46

OANA PARASCHIV, realizator, Matinalul Efervescent Național FM
"Oana, tu, câte chiștoace ai strâns într-o oră de când muncești? (...) Am aproape jumătate de sac. Asta pentru că, probabil, au mai trecut de dimineață niște oameni de la curățenie și de la administrație care au strâns, dar e foarte multă mizerie. Mă întreba o doamnă pentru ce strângem chiștoacele. Pentru curățenia orașului și a spus, păi dacă noi suntem obraznici? Asta de fapt este explicația, nu neapărat că suntem obraznici, suntem prea puțin educați." 01.30

Alături de cei doi matinali de la Național FM au mai venit și alte persoane pentru a-i ajuta. O doamnă a venit chiar de la Constanța pentru a trage un semnal de alarmă.

"Da, sigur. Am venit de la Constanța, consider că toată lumea trebuie să se implice, pentru că totuși sunt mulți oameni care nu realizează că să arunci un chiștoc nu este o nimica toată, pentru că este ceva de la care se pornește și poți să faci rău mult mai mare după aia dacă nu ai o obișnuință în a avea grijă de mediul înconjurător."

"Uitați-vă aici câteva sute de țigări. Cam câți metri ați parcurs? Destui. Ați mai făcut până acum asta? Ați mai atras atenția oamenilor? Am atras atenția, da și în trafic sunt șofer, nu sunt fumător. Orice aruncă mă iau după ei și ma cert cu ei dacă nu ascultă."

"La cât de multe sunt, cred că am sta aici până mâine și tot nu am termina pe o rază destul de mică și am un singur mesaj pe care aș vrea sa îl transimt lor, că în timp ce noi stăm poate ore să adunăm pe o porțiune foarte mică atâtea chiștoace, dată trecută am adunat 13 kg, la ei durează o secundă să îl arunce. În loc să îl arunce, să îl țină în mașină și să îl arunce la gunoi sau să le dăm câte o scrumieră pentru mașină să le arunce acolo, pentru că este o poluare extrem de mare pe care o fac."

Echipa Național TV a discutat cu mai mulți șoferi. Niciunul nu a recunoscut însă că ar arunca chiștoacele pe geamul mașinii, deși la orice colț al semafoarelor sunt foarte multe aruncate.

VOX: "Văd că ești fumător. Ce faci după aceea? Ai scrumiera în mașină? Uite am aici și când găsesc un coșuleț, pac îl arunc la coș. Nu ați aruncat niciodată pe jos? Nu!"

VOX: "Dumneavoastră fumați? Da! Și ați aruncat vreodată pe jos sau în scrumiera din mașină? În scrumiera din mașina. Ați văzut participanți la trafic care aruncau pe jos? Da, mulți. Le-ați atras atenția vreodată? Nu! (...) Lipsă de respect pentru societate. Un sfat pentru ceilalți participanți ca să nu mai facă asta? Să nu arunce țigările, să le pună în scrumieră și când coboară să le pună la tomberon."

Matinalii au împărțit și pliante pe care scrie: "Strada nu este scrumieră". Totodată, le-au oferit oamenilor și scrumiere pentru mașină. Amenzile pentru cei care sunt prinși că aruncă resturi pe jos sau chiștoace sunt cuprinse între 2000 și 5000 de lei.


Chiștoacele de țigări, strânse de matinalii de la Național FM

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2