Date companie
 
 
 
 

Cimitir vandalizat la Mihăilești, în județul Buzău

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : buzau, cimitir, vandalizat, mihailesti
 

Cimitir vandalizat, în localitatea buzoiană Mihăilești! Zeci de cruci de pe morminte rupte, felinare aruncate, flori smulse din pământ! Asta au descoperit îngroziți sătenii ajunși dis-de-dimineață în cimitir pentru a aprinde lumânări la morminte. Oamenii spun că au găsit crucile rupte și la sfârșitul săptămânii trecute, dar le-au reparat. Acum s-au trezit, însă, din nou, cu mormintele vandalizate.

AMBIANȚA "Alaltăieri, i-a rupt crucea și, aseară, am venit cu băiatul, cu nepotul, si am pus o scândură, aici. Uite, am pus-o aici!"

VOX "Azidimineață, la ora șapte, m-a sunat mama să-mi spună că s-a rupt crucea lui taică-miu"

Oamenii cred că este vorba de răzbunarea unei familii de romi.

VOX "Bănuim țiganii care au venit și au cerșit pomană. Au cerut băutură și cumnatul meu nu le-a dat, le-a dat doar mâncare. Și bănuiesc că asta a fost răzbunare."

VOX "Asta e prima dată când se întâmplă, de când s-a făcut cimitirul ăsta aici"

Sătenii au făcut plângere la poliție.

FLORINA CRUCIANU, purtător de cuvânt, I.P.J. Buzău "A fost stabilit un cerc de bănuiți, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte."

Localitatea Mihăilești este cunoscută în județul Buzău drept comuna cu cele mai multe furturi cu autori necunoscuți. Unii localnici și-au montat grilaje la ferestre și clopote la uși, iar alții, mai cu dare de mână, și-au pus alarme și camere de supraveghere. Numai anul trecut, în comună au fost înregistrate peste 50 de plângeri la poliție privind spargeri de locuințe și furturi din gospodării.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pregătiri pentru redeschiderea parcurilor și grădinilor publice, în București ( 13 Mai 2020 )

  Parcurile, grădinile publice și cele zoologice din București se redeschid, vineri, odată cu încetarea stării de urgență. Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, iar anunțul a fost făcut...

 • Româncă urmărită internațional, prinsă la Buzău ( 19 Octombrie 2019 )

  O femeie urmarită internațional de autoritățile din Austria, a fost prinsă, vineri, pe raza comunei Breaza, din județul Buzău. Pe numele femeii, în vârstă de 35 de ani, din localitatea Vernești, era emis un mandat european...

 • Virusul West Nile face o nouă victimă ( 13 August 2019 )

  Un nou deces provocat de virusul West Nile! O femeie în vârstă de 64 de ani din județul Buzău a murit, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, din București. Rezultatele analizelor realizate de la Direcția de Sănătate Publică Buzău...

 • Un polițist din Suceava s-a împușcat în cap ( 6 August 2019 )

  Un polițist a fost găsit împușcat în cap, în apropierea unui cimitir! Potrivit IPJ Suceava, polițistul, în vârstă de 32 de ani s-a împușcat în cap, ieri, cu pistolul din dotare, în mașina personală, pe un deal de la marginea orașului Suceava.

 • Comemorarea lui Eminescu, la Cimitirul Bellu ( 15 Iunie 2019 )

  Mihai Eminescu, comemorat cu onoruri, la Cimitirul Bellu din București, acolo unde este își doarme somnul de veci. Astăzi, 15 iunie, se împli­nesc 130 de ani de la moar­tea geniului poeziei românești, Mihai Eminescu.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2