Date companie
 
 
 
 

Cinci mii de absolventi de Medicină, pentru patru mii de locuri, la examenul de rezidențiat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, spital, medici, ministerul, post, loc, rezidentiat, clinica, sanatatiii
 

Peste cinci mii de absolvenți ai facultăților de medicină au susținut examenul de rezidențiat. Ei se luptă pentru cele aproape patru mii de locuri, oferite de Ministerul Sănătății, nu doar în spitalele mici din țară, ci și în cele clinice și județene. Deși, dacă iau examenul, pot obține post la un spital bun, mulți candidați sunt  cu gândul la munca în străinătate.

VOX "- Te pregãtești pentru un post afarã? – Exact. – Unde te-ai gândit? – În Franța!"

VOX "- Asta este dorința ta, de a pleca dincolo? – Da! – Care ar fi motivele principale? – Salariul mai bun și aparate mai performante și condițiile."

Numai în ultimii 4 ani, aproape 8 mii de doctori au plecat din țară, potrivit Colegiul Medicilor. Existã, totuși, și tineri care vor sã profeseze în România.

VOX "- Pentru post mi-ar plãcea. – La ce specializare? – La oftalmologie. – Vrei sã rămâi în țarã? – Da! – Ce te determinã să rãmâi în România? – Vreau sã merg acasã la Miercurea Ciuc. – Nu sunt condițiile mai bune afarã? – Sunt, dar aici ai familia și prietenii. Nu vreau sã plec!"

Examenul s-a desfășurat în Capitalã și în alte cinci centre universitare. Candidații au avut la dispoziție patru ore, pentru a răspunde la 200 de întrebări. Ca să fie admiși, trebuie să obțină cel puțin 60 de puncte. Anul acesta, concurența cea mai mare a fost la stomatologie. Alte specializări căutate sunt urgențele, cardiologia și chirurgia. In premiera, Ministerul Sanatatii oferă in acest an 200 de locuri pentru rezidenti in clinicile universitare, 300 in spitalele judetene si aproape 400 in cele municipale, iar restul, pana la o mie, sunt la urgențe. Rezultatele se vor afișa în cursul acestei săptămâni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2