Date companie
 
 
 
 

Ciobanii, îngrijorați de cererea redusă de carne de miel

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : carne, paste, miei, stana, ciobani, oieri, cienti
 

Îngrijorare în rândul oierilor, cu o săptămână înaintea Paștelui! Românii nu se mai înghesuie la stâne, ca în anii trecuți, ca să cumpere carne de miel pentru masa de Paște. În ton cu vremurile, ciobanii s-au reorientat și își oferă marfa pe rețelele de socializare. Stelu Crâncu, de loc din satul Ciolănești, județul Vrancea, are 400 de miei. Omul spune că, în ultimii șase ani, nu a schimbat deloc prețul, deși cheltuielile au crescut cu 35 la sută. Oierii spun că, la cum merg vânzările, nu reușesc să-și acopere nici măcar cheltuiala cu furajele de peste iarnă.

VOX "Este un an cu emoții , chiar sunt foarte slabe cererile. Sunt miei buni, între 10-20 kg în carcasă.”

VOX "Sunt o parte din clienți care stiu deja ferma și vin și își aleg mielul direct din fermă."

În Vrancea s-au vândut, până acum, peste 10.000 de miei sub prețul cerut de ciobani. Aceștia se plâng că pierd bani și pentru sacrificarea mieilor.

ADRIAN RĂDULESCU, purtător de cuvânt, D.S.V.S.A. Vrancea "În ceea ce privește sacrificarea mieilor, pe de-o parte se realizeaza în abatoare, în locuri autorizate sanitar - veterinar. În perioada 3-7 aprilie se vor sacrifica mieii de la producatorii particulari în zona Obor, în punctul temporar de sacrificiu."

Mai mult, crescătorii de oi stau și cu grija actelor. Dacă nu au toate documentele în regulă, amenzile sunt între 20.000 și 30.000 de lei. Autoritățile sfătuiesc populația să cumpere produsele alimentare pentru masa de Paște, inclusiv carnea de miel, numai din spații sau unități înregistrate sau autorizate sanitar-veterinar. În plus, medicii atrag atenția că nu ste recomandată carnea mielului cu o greutate sub 10 kilograme, deoarece conține mult colagen și este greu de digerat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O zi până la startul Serbărilor Zăpezii, la Stâna de Vale ( 28 Februarie 2019 )

  Weekend de vis la Stâna de Vale! Bihorenii și turiștii care aleg frumoasa stațiune Stâna de Vale din județul Bihor, se bucură în perioada 2 - 3 martie de un adevarat maraton: concursuri pe zăpadă, muzică și distracție nonstop!

 • Serbările Zăpezii, în pregătire la Stâna de Vale ( 27 Februarie 2019 )

  Weekend de neuitat la Stâna de Vale! Bihorenii dar și toți turiștii care aleg frumoasa stațiune din Masivul Vlădeasa, se bucură în perioada 2 - 3 martie de un maraton de concursuri pe zăpadă, muzică și distracție nonstop.

 • Serbările Zăpezii, în pregătire la Stâna de Vale ( 24 Februarie 2019 )

  S-a încheiat concursul de snowmobile EMF Extreme, dar distracția continuă, la Stâna de Vale, cu Serbările Zăpezii. În perioada 1 - 3 martie, frumoasa stațiune din Masivul Vlădeasa va fi gazda maratonului de concursuri pe zăpadă...

 • Concurs de snowmobile, în stațiunea Stâna de Vale ( 23 Februarie 2019 )

  Motoare turate la maximum, în regatul zăpezii de la Stâna de Vale! 50 de participanți din din România și șase din Polonia s-au luat la întrecere în cadrul celei de-a șasea ediții a concursului de snowmobile EMF Extreme, organizat...

 • Pregătiri pentru Revelion, la Stâna de Vale ( 28 Decembrie 2018 )

  Românii se pregătesc să întâmpine noul an, fiecare, după dorință și după cum îl ține buzunarul: la munte, pe o plajă exotică în străinătate sau pe litoralul Mării Negre, pe la rude sau prieteni din alte localități ori acasă.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 22 Mar. 2019

1 EUR = 4.7509 RON
-0.0049
1 USD = 4.1988 RON
0.0230
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2