Date companie
 
 
 
 

Circa 2.500 de ieșeni au beneficiat în mod ilegal de ajutor de încălzire de la stat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : caldura, ilegal, iasi, subventii
 

Mii de ieșeni au înșelat statul român cu peste două sute de mii de euro, în mai puțin de un an. Oamenii au încasat ilegal subvenții pentru căldură. Situația a ieșit la iveală în urma unei anchete făcute de inspectorii de la Prestații Sociale și de cei de la Curtea de Conturi Iași.

ANDREI BUICEAG, șeful Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială "S-a stabilit un prejudiciu undeva spre opt miliarde de lei vechi, către 2.500 de beneficiari."

Este cazul mai multor persoane care administrează terenuri de peste 20 de hectare. Oamenii se apără și susțin că nu știau că nu au dreptul să încaseze subvenția de la stat.

VOX "- Dacă știam, nu luam. Pentru trei sute de mii! - Dar vaci aveți? Câte vaci aveți? - Trei. - Și oi? - 50 de oi!"

AMBIANȚĂ "- Câți bani ați primit pentru căldură? - 40 de lei pe lună. Ce, ăștia sunt bani? Normal, dosarele astea, când au fost depuse, nu au fost verificate? Eu asta vreau să știu. Pai trebuia să spună atunci!"

Șefii Direcției de Asistență Comunitară Iași spun că verificările vor continua.

LUMINIȚA MUNTEANU, director executiv, D.A.C. Iași "În condițiile în care sunt încălcate aceste condiții obligatorii de acordare a ajutorului de încălzile a locuințelor se va trece în etapa următoare, în aceea de recuperare a debitului creat."

Cei 2.500 de ieșeni care au încasat ilegal subvenția pentru căldură sunt obligați să returneze banii începând cu această lună.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2