Date companie
 
 
 
 

Circulația autoturismelor, restricționată în Capitală, pe timp de weekend

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Mai 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, strazi, pietoni
 

Bucureștenii sunt invitați la o plimbare în aer liber, chiar pe carosabil. Pentru un oraș mai puțin poluat, Primăria Capitalei a inițiat proiectul „Străzi deschise". Astfel, marile bulevarde se vor închide pentru șoferi.

FLORINA ILICEA, reporter

„Weekend-ul în Capitală este dedicat pietonilor! Bucureștenii se pot plimba și pot face sport fără griji chiar pe mijlocul marilor străzi, aglomerate de mașini în timpul săptămânii. Proiectul „Străzi deschise" a luat startul astăzi si ar putea dura întreaga vară. Oamenii se pot bucura de un aer mai curat și de o Capitală mai putin circulată, în fiecare sâmbătă de la ora 11:00, până duminică la ora 20:00.”

Primarul general al municipiului București, Nicușor Dan, a publicat o hartă a celor 7 zone care, la final de săptămână se transform în spații pietonale. Acestea sunt organizate între șoseaua Kiseleff și intersecția Căii Victoriei cu râul Dâmbovița. O inițiativă care îi entuziasmează pe unii, îi nemulțumește pe alții.

„Foarte bună! Și mișcare și renunțăm la plastic.”

„Ca pieton și ca tată mi se pare foarte bună, ca șofer nu chiar atât de bună.”

„Mie mi se pare foarte bun faptul că poți să te plimbi pe unde sunt mașini în altă zi.”

„Foarte bună dar insuficientă. Ca să câștigăm nu doar liniște ci și aer ar fi trebuit închis de la Arcul de Triumf. E închis doar de aici de la Mincu și practic, ce se câștigă este doar liniște.”

Proiectul a fost dezvoltat după modelul mai multor orașe europene și are ca scop protejarea mediului înconjurător și îmbunătățirea calității aerului. De asemenea, autoritățile îi încurajează pe bucureșteni, cât și pe turiști să descopere sau să redescopere farmecul orașului, al vechilor clădiri și monumente. Conform anunțului oficial, proiectul se va desfășura pe o perioadă de patru luni și jumătate, din 29 mai până pe 17 octombrie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2