Date companie
 
 
 
 

Cișmele pentru bucureșteni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, propunere, cismele
 

Cișmele de un milion de lei, pentru bucureșteni! Primăria Capitalei dorește să realizeze o rețea metropolitană de 50 cișmele publice. Acestea vor fi amplasate în locurile cele mai circulate de pietoni, precum Gara de Nord, zona centrală, Aeroportul Băneasa, dar și în apropierea spitalelor. Proiectul s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter "Ideea montării cișmelelor publice a fost propusă de un bucureștean, în cadrul campaniei "Propune pentru București”, desfășurată anul trecut de municipalitate. Cele 50 de cișmele vor fi amplasate în apropiere de stații RATB, spitale, biserici și locuri unde se organizează evenimente publice."

Pe timpul iernii, cișmele ar urma să fie demontate de pe soclu și depozitate de Apa Nova, care va asigura și golirea tuturor racordurilor, pentru a nu îngheța. Costul total al proiectului este estimată la 1,07 milioane de lei cu TVA, oferiți din bugetul Capitalei. În București, oraș cu aproximativ două milioane de locuitori, există 50 de cișmele cu apă potabilă și alte câteva zeci de fântâni de mare adâncime, de unde oamenii se pot aproviziona gratuit. Spre comparație, în Roma sunt peste 2500 de cișmele, la aproape trei milioane de locuitori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2