Date companie
 
 
 
 

Ciuperci uriașe, într-o localitate din Ialomița

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vreme, gigant, ciuperci
 

Ciuperci gigant. Într-o localitate din Cãlãrași au crescut ciuperci care au ajuns la greutatea de aproape șapte kilograme fiecare. Localnicii spun cã n-au mai vãzut niciodatã așa ceva și au crezut inițial cã au în fațã niște dovleci uriași.

AMBIANȚÃ (o pune pe cântar): "E ciupercă sau ce e asta? șașe kg 650 (...) ați văzut așa ceva? Eu nu am văzut! (...) Dovleci am văzut așa. Ciupercă nu!"

Cel care a făcut această descoperie este proprietarul unei ferme, care le-a găsit într-un grajd în care nu mai intrase de zece ani.

VOX: "Am crezut că e dovleac prima dată când m-am uitat de vrej nu era nimic (...) ciuperca!"

Oamenii cred că vremea neobisnuit de calda pentru acest anotimp este cauza acestei anomalii.
VOX: "Acum trei zile am fost pe acolo (...)deci nu era! (...) Este și din cauza căldurii iar nu este normală! (...) Gunoi în amestec (...) vacă, oaie și porc astăzi făcând curațenie am dat de așa ceva!"

De asemenea, oamenii de la fermã spun, că o parte din ciuperci o vor conserva pentru iarnã.

AMBIANTÃ: "Facem șnitele (...)o tocaniță, o ciulama (...) vin este!"

Ciupercile gigant sunt foarte rare și sunt comestibile numai dacă specia este tânãrã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cod galben de vreme instabilă ( 11 Iulie 2020 )

  Avertizare meteorologică de tip cod galben de vreme instabilă, valabilă, duminică, în 28 de județe. Ploile torențiale, însoțite de descărcări electrice, vijeliile și grindina se vor manifesta, între orele 6.00 și 18.00, în...

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 • Cod galben de ploi în toată țara, până sâmbătă, la ora 10.00 ( 11 Iunie 2020 )

  Ploile persistă! Meteorologii au emis un cod galben de precipitații pentru toată țara, valabil de astăzi până sâmbătă dimineață la ora 10:00. Astfel, ne putem aștepta la instabilitate atmosferică temporar accentuată, descărcări electrice, averse cu caracter torențial, grindină și vijelii. 

 • Începutul verii va aduce precipitații în sud-est ( 24 Mai 2020 )

  Sfârșit de lună cu temperaturi scăzute! Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum vor fi temperaturile în perioada 25 mai - 22 iunie. Potrivit meteorologilor, săptămâna viitoare ne așteaptă o vreme răcoroasă și va ploua în est, sud-est și zona centrală.

 • Vreme instabilă, avertizează meteorologii ( 2 Mai 2020 )

  Meteorologii au transmis o avertizare de instabilitate atmosferică, valabilă până mâine, la ora 12:00! Potrivit A.N.M., vremea va fi marcată de instabilitate în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2