Date companie
 
 
 
 

Clădirile din Centrul Vechi al Capitalei, în pericol de prăbușire

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : risc, centrul, vechi, prabusire, bulina, rosie, cladiri, sismic
 

Centrul Vechi, o adevărată emblemă a Capitalei, este lăsat în paragină de mai mulți ani! Clădirile reprezentative prin arhitectura lor stau să cadă în orice clipă. Numai pe Strada Lipscani există 18 imobile în pericol de prăbușire, dar nimeni nu ia vreo măsură. Autoritățile locale dau vina pe proprietarii clădirilor, care nu se ocupă de consolidare.

MARCEL NICOLAESCU, viceprimarul Capitalei "Proprietarii vor fi amendați si stabilite procedurile care le vor urma numai de către inspectoratul de stat în construcții."

Zilele trecute, o clădire, veche de aproape un secol, a fost trecută pe lista cu bulină roșie, abia după ce pereții interiori ai imobilului au cedat.

RĂZVAN POPA, purtător de cuvânt, Poliția Locală București "S-a decis blocarea întregii străzi mai ales că există, poate exista pericolul de prăbușire a fațadei."

MARCEL NICOLAESCU, viceprimar "Este un mare mare pericol!"

Din acest imobil a mai rămas în picioare doar o bucată din zidul interior și din fațada.

MARCEL NICOLAESCU, viceprimarul Capitalei "Nu mai prezintă niciun fel de siguranță în perioada următoare."

În urmă cu aproape două luni, o altă clădire veche de pe strada Blănari, din Centrul Istoric, s-a prăbușit. În acel moment, muncitorii executau lucrări de consolidare, dar fațada clădirii nu a rezistat. De atunci, strada este blocată de moloz și cărămizi, iar Poliția Locală păzește zi și noapte mormanul de resturi. Peste 60 de clădiri din CentruL Vechi se află pe lista imobilelor expertizate din punct de vedere al riscului seismic.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2