Date companie
 
 
 
 

Clanul Ghenosu, luat pe sus de ofiterii de la crima organizata

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ploiesti, targoviste, interlopi, magistrati, crima, clanul, organizata, ghenosu
 

Ofiterii de la crimã organizatã au descins în locuintele membrilor clanului Ghenosu. 23 de persoane au fost ridicate si duse la audieri, la sediul DIICOT, din Ploiesti.

AMBIANTÃ "- Stii de ce te-au adus? - Nu. - Nu? Si nici nu bãnuiesti? - Nu. Mi-au spus cã a venit comada de la D.I.I.C.O.T. Ploiesti, de la crimã organizatã, pentru audieri. Atât. Altceva nu stiu sã vã zic."

Ofiterii de la crimã organizatã au informatii cã indivizii ridicati si dusi la audieri erau direct implicati în actiunile clanului Ghenosu. Toti sunt suspectati de santaj, proxenetism si spãlare de bani.

IONUT BOTNARU, procuror sef, D.I.I.C.O.T. Ploiesti "Aceastã grupare coordonatã de Ghinea Florin, zis Ghenosu, a exercitat acte de violentã asupra mai multor pãrti vãtãmate pentru a-i îndemna sã plãteascã diferite sume de bani reprezentând taxã de protectie sau dobânzi la împrumuturi, valoarea acestor împrumuturi ridicându-se la 250.000 de euro."

Interlopii sunt suspectati cã racolau tinere pe care le trimiteau sã se prostitueze în Irlanda. Potrivit DIICOT, de pe urma acestor activitãti membrii grupãrii au obtinut aproximativ 550.000 de euro.

DAN FURTUNÃ, comisar sef, B.C.C.O. Ploiesti "La perchezitii au fost gãsite sume de bani, nu stim cuantumul, au fost gãsite documente incriminatorii. De asemenea, au fost ridicate mai multe autoturisme de lux, de provenientã strãinã, arme albe. Nu neapãrat un arsenal, mai aveau mult mai multe, dar le tin ascuse."

Suspectii anchetati au fost prezentati magistratilor cu propunere de arestare preventivã. Gruparea Ghenosu face parte dintre temutele clanuri tiganesti, care actioneaza pe teritoriul Romaniei. Seful clanului, Florin Parjol, zis Ghenosu, un interlop temut din Targoviste, este considerat extrem de periculos de catre anchetatori. In trecut, Ghenosu si oamenii lui au mai ajuns dupa gratii, dar au scapat repede, in urma unor decizii controversate ale magistratilor ploiesteni. Potrivit hotararilor judecatorilor, interlopii nu reprezentau pericol public si puteau fi cercetati in stare de libertate. Imediat dupa eliberarea lor, insa, victimele interlopilor si-au retras plangerile, de teama acestora, iar anchetatorii au constatat ca au muncit degeaba.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2