Date companie
 
 
 
 

Clarificări privind deplasările de Paște, în condiții de distanțare socială

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : slujba, masuri, bolnavi, sociala, batrani, paste, deplasare, distantare
 

Având în vedere numărul mare de întrebări primite de la cetățeni cu privire la deplasările din perioada Paștelui, Grupul de Comunicare Strategică și Ministerul Afacerilor Interne vine cu explicații punctuale. Astfel, referitor la deplasarea la părinți sau alte rude în perioada sărbătorilor, Grupul de Comunicare Strategică precizează că sunt permise doar drumurile pe motive justificate, precum acordarea asistenței în cazul vârstnicilor sau bolnavilor, însă doar pentru aprovizionarea acestora și cu respectarea măsurilor de protecție impuse de autorități. În astfel de cazuri se pot face deplasări și pe distanțe lungi.
 
COSMINA STOIAN, reporter ”Vizitele de curtoazie în ziua de Paște nu sunt permise. Organizarea de petreceri în familie este permisă în curtea casei, dacă prin petrecere se înțelege doar cu participarea membrilor familiei care locuiesc în mod normal acolo. Totodată, omul poate merge să-și cumpere carne de miel de la agentul economic autorizat de unde era obișnuit să-și cumpere, cu mențiunea că anul acesta, comercianții nu mai vin cu turme de oi la intrarea în oraș.”

În noaptea de Paște locuitorii din orașe pot ieși în fața blocului pentru a primi lumină de Înviere de la voluntarii Bisericii Orotodoxe Române, dar este obligatoriu ca fiecare să respecte regulile de distanțare socială, să nu aglomereze scara blocului și să nu se formeze grupuri mai mari de trei persoane. Slujbele vor fi săvârșite doar de slujitorii bisericii, fără participarea credincioșilor, fiind transmise în mediul online și pe canalele de televiziune TV. Sscultarea slujbei în stradă nu poate fi invocată ca motiv pentru deplasare în afara locuinței, la fel cum nici deplasarea la cimitir nu este considerată de strictă necesitate. Românii sunt sfătuiți să nu neglijeze completarea declarațiilor pe propria răspundere.


Clarificări privind deplasările de Paște, în condiții de distanțare socială

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2