Date companie
 
 
 
 

Clasa pregătitoare riscă să fie desființată, din 2013

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : anulare, scoala, educatie, clasa pregatitoare
 

Clasa pregătitoare poate rămâne în istorie doar ca un experiment, dacă actualul guvern decide anularea ei din 2013. Premierul Victor Ponta a precizat că, anul acesta, sistemul a fost păstrat deoarece înscrierile erau în derulare la momentul instalării noului Executiv, iar o decizie de anulare ar fi creat prejudicii.

VICTOR PONTA, premierul României: "Dacă, de la anul, vom păstra sau nu clasa pregătitoare, asta este o decizie pe care o luăm în urma unei analize mult mai serioase. Opțiunea noastră a fost că era bine să nu se facă. (...) A fost o decizie pragmatică."

Pentru a nu exista, însă, suspiciuni, Ministrul Educației a suspendat toate plățile, după ce premierul a cerut auditarea achizițiilor pentru dotarea claselor pregătitoare.

VICTOR PONTA, premierul României: "Miza financiară este de 50 de milioane de lei. I-am cerut ministrului să ia imediat măsuri de auditare și, dacă este cazul, de suspendare a achizițiilor făcute din acești bani, pentru că nu aș vrea ca viața a 130.000 de copii să fie influențată de intenția unora de a cheltui 50 milioane lei și eventual de a-și finanța campanii electorale din acești bani."

Potrivit premierului, guvernarea precedentă a alocat 26 de milioane de lei pentru mobilier și 23 de milioane de lei pentru materialele necesare activităților desfășurate în clasa pregătitoare. Mai mult, Victor Ponta acuză Guvernul Ungureanu că a luat 30 de milioane de lei de la Educație pentru a le oferi primarilor PDL. Fostul ministru al Educației, Cătălin Baba, a negat, însă, informația.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2