Date companie
 
 
 
 

Clauzele abuzive din contractele bancare vor putea fi denunțate mai ușor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : banci, clienti, lege, contracte, octombrie, bancare, protectia, consumatorilor, asociatii, clauze, denuntata
 

Abuzurile făcute de bănci, în baza clauzelor introduse în contractele de credit, vor deveni istorie, de la 1 octombrie, dată la care intră în vigoare legea care permite denunțarea lor. Concret, de la 1 octombrie, Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor și asociațiile de consumatori vor putea denunța în justiție clauzele abuzive existente în contractele de împrumut. În acest sens, Banca Națională a României solicită instituțiilor de credit să intre în dialog cu clienții nemulțumiți, pentru a evita procesele.

BOGDAN NICA, președinte, A.N.P.C. "Există acest risc al clauzelor abuzive, ce pot duce la multe probleme și la multe reclamații justificate. Și, atunci, evident, constatarea o face A.N.P.C.-ul, pe legea românească. Decizia finală o ia o instanță."

Protecția Consumatorilor a primit deja mii de plângeri din partea clienților nemulțumiți de relația cu băncile. Dacă instanța decide că o clauză este abuzivă, banca va fi obligată să o scoată din toate contractele în derulare și să-i despăgubească pe clienți.

BOGDAN OLTEANU, viceguvernator B.N.R. "Nu există clauze abuzive acceptabile. Orice clauză abuzivă trebuie eliminată, deîndată, din orice contract, între orice părți, în condițiile procedurilor stabilite de lege, iar cel care a beneficiat de pe urma clauzelor abuzive este dator să-l despăgubească pe cel care a fost păgubit."

Potrivit estimărilor B.N.R., pierderile înregistrate de bănci, după intrarea în vigoare a noilor prevederi legale, ar putea depăși un miliard de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2