Date companie
 
 
 
 

Clientii buni platnici vor beneficia de reesalonari ale creditelor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : refinantare, Comisia de Buget Finante si Banci din Camera Deputatilor, amendament la Ordonanta 50, clienti buni platnici, comision de analiza
 

Comisia de Buget, Finante si Bãnci din Camera Deputatilor a aprobat, marti, un amendament la Ordonanta 50, prin care clientii buni platnici, care solicitã refinantarea creditului la aceeasi bancã, vor fi scutiti de plata comisionului de analizã dosar si de reevaluare a gradului de risc.

SAMUEL CALOTA - vicepresedinte ANPC: "În situatia în care un bun consumator doreste refinantarea si nu a depãsit ratele cu mai mult de 30 de zile poate sã se adreseze bãncii si banca este obligatã sã îi ofere conditiile ofertei mai bune pe care o are la dispozitie în momentul acela, fãrã sã perceapã un comision de analizã si fãrã a i se reevalua garantiile pe care le-a adus la acordarea creditului initial."

Reprezentantii bãncilor nu sunt, însã, de acord cu aceastã prevedere, care oricum trebuie aprobatã si de plenul Camerei Deputatilor pentru a putea fi aplicatã.

RADU GHETEA - presedinte ARB: "În conditiile în care garanþiile nu sunt suficiente, fortã de platã nu este, nu înteleg la ce sã îl mai refinantãm! (...) -Dacã eu am luat un credit în lei si vreau sã mã refinantati, pot cere schimbarea din lei în euro? -La ceea ce s-a discutat pânã acum se pare cã suntem obligati, dar noi nu suntem de acord!"

Deocamdatã, deputatii nu pot estima când vor finaliza dezbaterile asupra Ordonantei 50. Mai mult, vicepresedintele Autoritãtii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Samuel Calotã, a precizat cã din cauza ritmului foarte lent discutiile s-ar putea prelungi pânã în februarie anul viitor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Refinantarile ar putea accentua concurenta ( 18 Ianuarie 2011 )

    Este insa posibil sa asistam la usoare reduceri de costuri si in prima parte din 2011, ca efect al unei concurente mai intense intre banci, in special, prin intermediul ofertelor de refinantare.

  • Merită să refinanțezi un credit ipotecar? ( 19 Octombrie 2010 )

    Intrarea în vigoare a Ordonanței de Guvern care prevede stabilirea unui comision de rambursare anticipată de maximum 1% probabil că nu va duce la crearea unui val de cereri pentru refinanțare pe piața bancară.

  • Reesalonare, refinantare sau perioada de gratie ( 2 August 2010 )

    Restructurarea creditelor a devenit o practica des întâlnita în România din cauza scaderii veniturilor si cresterii restantelor. Bancile accepta, de cele mai multe ori, formula împrumutului, pentru care exista trei metode.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2