Date companie
 
 
 
 

Cluburi pentru seniori

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Martie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Centre seniori Sector 6
 

Vârsta a treia poate fi frumoasă, în mijlocul prietenilor. Dorința de socializare îi determină pe tot mai mulți seniori să se reunească în cluburile puse la dispoziție de autorități. În Sectorul 6, cele două centre deschise sunt foarte solicitate.

CIPRIAN CIUCU, primar, Sector 6

"Principalele nevoi pe care le au seniorii sunt cele de socializare, să iasă din casă, să se ducă undeva și să facă niște activități. Vă dați seama mai ales iarna când este frig nu au unde să meargă, iar câteodată, singuratatea este chiar foarte grea și câteodată ucigătoare și din acest motiv am decis ca să deschidem mai multe centre pentru seniorii din Sectorul 6, unde vin, stau câteva ore, socializează, joacă remi, șah, cărți sau chiar fac anumite activități culturale."

OANA PORFIR, reprezentant, DGASPC

"Au un program de la ora 9.00 la ora 16.00 în fiecare zi, este un program de socializare, vin se împrietenesc, fac tot felul de activități, cum ar fi curs de teatru, curs de pictură, curs de calculatoare, jocuri de societate, se împrietenesc, socializează, este foarte benefic pentru dânșii, primesc o gustare."

"Pictură, jucăm remi, table, sah, foto.

–Vă plac activitățile de aici?
-Foarte mult, pentru că am unde să vin să joc un remi, o tablă și acasă te plictisești, e mai bine aici că suntem mai mulți."

"Vin aproape în fiecare zi și îmi place foarte mult că ne mai ia și nouă din plictiseală, avem o activitate, avem unde să mergem, adică e ceva foarte, foarte util pentru noi pensionarii, e foarte bine."

 "- Cât de des veniți?
– Aproape în fiecare zi .
-V-ați făcut prieteni aici? - Eiiii, cum să nu, și e normal că dacă ne cunoaștem, ne facem prieteni, nu."

În Sectorul 6 al Capitalei sunt deschise două Centre pentru Seniori, unul pe Bulevardul 1 Mai nr.15 - Clubul Seniorilor "I.L. Caragiale", iar cel de-al doilea pe Bulevardul Timisoara nr.73 - Clubul seniorilor "Mihail Sadoveanu". În aceste centre sunt înscrise peste 500 de persoane, iar cel de pe Bd. 1 Mai și-a crescut capacitate cu 50%. În viitor în Sectorul 6 al Capitalei se va deschide un nou Centru pentru Seniori, în zona Virtuții.

CIPRIAN CIUCU, primar, Sector 6

"Vara, bineînțeles avem un program pentru sănătate în care fac mișcare, în parcurile din Sectorul 6, care în acest moment arată foarte bine și vom continua cu acest program pentru seniori, vom mai deschide și alte centre, unul va fi deschis chiar în curând în zona Virtuții, unde era înainte sediul pentru Taxe și Impozite Locale, deci despre asta este vorba, despre a avea un loc în care să mergi, să socializezi, să interacționezi și să îți faci practic bătrânețea mai ușoară, să îți faci prieteni și să te menții activ, este foarte important pentru cetățenii noștri seniori să se mențină cât mai mult timp activi.

Seniorii din Sectorul 6 ai Capitalei spun că așteaptă cu nerăbdare vara pentru a ieși la activități în aer liber.


Cluburi pentru seniori

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2