Date companie
 
 
 
 

Cluj-Napoca, recomandat de The Guardian ca destinație turistică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, cluj, turistic, destinatie, napoca, guardian, transilvaniei, the
 

Cluj-Napoca, orașul românesc care i-a fascinat pe jurnaliștii The Guardian! Cotidianul britanic a inclus orașul nostru pe lista de recomandări turistice și a enumerat topul celor 10 lucruri de făcut în Cluj-Napoca, într-un articol dedicat orașului din inima Transilvaniei.

BIANCA ROTARU, reporter ”Capitala Transilvaniei, așa cum este denumit orașul Cluj Napoca de către jurnaliștii britanici, are o populație tânără, deoarece tot mai mulți studenți aleg să studieze aici. De altfel, acesta este și locul din inima Transilvaniei în care se desfășoară cele mai îndrăgite festivaluri de muzică electronică din Europa. Publicația atrage atenția și asupra atmosferei artistice, a cluburilor renumite, a locurilor încărcate de istorie. În fruntea listei se află Centrul Vechi din jurul Pieței Unirii, catalogat ca "plin de viață", locul unde turiștii pot găsi "clădiri istorice, dar și baruri confortabile".”

În materie de artă, sunt amintite Fabrica de Pensule, Galeria Quadro și Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative, alături de Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment de profil din țară. Someșul, Parcul Central, Grădina Botanică și Muzeul Etnografic sunt recomandate pentru petrecerea timpului în aer liber. Nu lipsesc de pe lista The Guardian barurile și restaurantele. Sunt menționate localuri în care se poate servi masă tradițională, dar și restaurante pentru doritorii de meniuri vegetariene. Pentru cazare, publicația britanică recomandă hostelurile din zona centrală, fiind un concept nou în oraș, fără a neglija însă hotelurile și apartamentele. Magazinele de tip outlet sunt și ele incluse în articol, precum și industria artizanală transilvăneană. Orașul Cluj-Napoca este și ”un rai al cluburilor”, iar băutura este cât de cât ieftină. Primavara și toamna sunt perioade ideale de vizitat orasul, temperaturile fiind numai bune pentru a servi băuturi reci pe ”terasele colorate ale orașului”, mai notează The Guardian.


Cluj-Napoca, recomandat de The Guardian ca destinație turistică

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2