Date companie
 
 
 
 

Coadă la pește, de Buna Vestire

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : post, peste, paste, dezlegare, buna, vestire
 

Prima dezlegare la pește din postul Paștelui, motiv de bucurie pentru români! Sărbătoarea Bunei Vestiri i-a adus în piețe pe cei care au vrut să respecte tradiția și să aibă pește pe masă. De la primele ore ale dimineții, cumpărătorii s-au înghesuit la standuri, iar comercianții abia au făcut față cererii.

AMBIANȚĂ "Hai, pune, se umple punga cu pește. Atât, atât!"

VOX "- Ce să iau mamă, niște macrou din ăsta. - Și cum îl preparați? - Prăjit, băiatul lui mama, cu mămăligă, usturoi. - E prima dată în Paște când mâncați pește? - Da, țiu tot postul."

VOX "- Ce luați? - Crap românesc. - Ați ținut post? - Nu, dar vă bucurați de pește? - Da."

VOX "- Niște macrou, da! Nu am ținut post, dar luăm, că așa e sărbătoarea. Toată lumea mănâncă pește!"

Cât despre prețuri, sunt pentru toate buzunarele. Astfel, un kilogram de hering poate fi cumpărat cu aproximativ 7 lei, un kilogram de păstrăv cu 22,90 de lei, iar pentru un kilogram de somon, clienții pot plăti până la 50 de lei.

VOX "- Lume multă? - Multă, multă, dar două zile atât, ieri și azi, că în rest nu prea merge."

Între timp, comercianții se pregătesc să scoată pe piață și mieii, mai ales că până la Paște au mai rămas mai puțin de trei săptămâni. În sectorul 4 al Capitalei se amenajează deja țarcuri unde vor veni ciobani din Dobrogea, Sibiu, Dâmbovița și Ilfov. Comercianții spun că anul acesta carnea de miel va fi mai ieftină. Anul trecut, un kilogram de carne de miel s-a vândut în piețe cu 20 până la 28 de lei, în timp ce în supermarketuri prețul a ajuns chiar și la 55 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Bărbatul din Iași bolnav de botulism a decedat ( 2 Decembrie 2019 )

  Bărbatul diagnosticat cu botulism a murit! În urmă cu zece zile, bărbatul în vârstă de 68 de ani, din comuna Erbiceni, județul Iași, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, după ce a mâncat o conservă de pește...

 • A început postul Crăciunului ( 15 Noiembrie 2019 )

  A început postul Crăciunului! Al doilea ca asprime după postul Paștelui, postul Crăciunului a fost rânduit de Biserica creștină pentru pregătirea credincioșilor în vederea întâmpinării praznicului Nașterii Domnului.

 • A.N.A.F. scoate la concurs 66 de posturi de conducere ( 20 Octombrie 2019 )

  Fiscul scoate la concurs 66 de posturi de conducere, atât în cadrul aparatului propriu al A.N.A.F., cât și în cadrul direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice, din toată țara. Într-un anunț publicat pe pagina web a Fiscului...

 • Pește retras din magazine ( 4 Septembrie 2019 )

  Peste 22 de tone de pește și produse de pește au fost retrase de la comercializare, în urma unor controale efectuate de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. 

 • Proiectul de ordonanță privind concedierile și înghețarea posturilor din instituțiile publice, în dezbatere ( 6 August 2019 )

  Oameni dați afară din aparatul guvernamental și posturi înghețate, în instituțiile de stat! Potrivit proiectului de Ordonanță pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, publicat în această dimineață de Ministerul Finanțelor...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2