Date companie
 
 
 
 

Coadă la pește, de Buna Vestire

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : post, peste, paste, dezlegare, buna, vestire
 

Prima dezlegare la pește din postul Paștelui, motiv de bucurie pentru români! Sărbătoarea Bunei Vestiri i-a adus în piețe pe cei care au vrut să respecte tradiția și să aibă pește pe masă. De la primele ore ale dimineții, cumpărătorii s-au înghesuit la standuri, iar comercianții abia au făcut față cererii.

AMBIANȚĂ "Hai, pune, se umple punga cu pește. Atât, atât!"

VOX "- Ce să iau mamă, niște macrou din ăsta. - Și cum îl preparați? - Prăjit, băiatul lui mama, cu mămăligă, usturoi. - E prima dată în Paște când mâncați pește? - Da, țiu tot postul."

VOX "- Ce luați? - Crap românesc. - Ați ținut post? - Nu, dar vă bucurați de pește? - Da."

VOX "- Niște macrou, da! Nu am ținut post, dar luăm, că așa e sărbătoarea. Toată lumea mănâncă pește!"

Cât despre prețuri, sunt pentru toate buzunarele. Astfel, un kilogram de hering poate fi cumpărat cu aproximativ 7 lei, un kilogram de păstrăv cu 22,90 de lei, iar pentru un kilogram de somon, clienții pot plăti până la 50 de lei.

VOX "- Lume multă? - Multă, multă, dar două zile atât, ieri și azi, că în rest nu prea merge."

Între timp, comercianții se pregătesc să scoată pe piață și mieii, mai ales că până la Paște au mai rămas mai puțin de trei săptămâni. În sectorul 4 al Capitalei se amenajează deja țarcuri unde vor veni ciobani din Dobrogea, Sibiu, Dâmbovița și Ilfov. Comercianții spun că anul acesta carnea de miel va fi mai ieftină. Anul trecut, un kilogram de carne de miel s-a vândut în piețe cu 20 până la 28 de lei, în timp ce în supermarketuri prețul a ajuns chiar și la 55 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2