Date companie
 
 
 
 

Cod portocaliu de caniculă, valabil două zile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Iulie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : canicula, bucuresti, masuri, meteorologi, judete, ambulanta, urgente, temperaturi, cod, galben, portocaliu, efecte
 

Aproape 11.000 de apeluri numai la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, în ultimele zece zile și arșița nu pare să se retragă, dimpotrivă! Meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă valabil miercuri și joi, pentru Capitală și mai multe județe. Astfel, potrivit Aadministrației Naționale de Meteorologie, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, dar și în București, temperaturile vor ajunge până la 38-39 de grade la umbră, iar joi, izolat, se vor înregistra valori în jurul a 40 de grade. Pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În astfel de condiții, pentru a ne păzi de asaltul arșiței, e bine să ne luăm unele măsuri.

ALEXANDRA GEORGESCU,  reporter "Hidratarea este esențială în zilele caniculare, când este indicat consumul de apă, sucuri naturale și iaurturi, în timp ce băuturile ce conțin cofeină, dar și cele alcoolice sunt nerecomandate, spun medicii. Aceștia ne sfătuiesc să evităm expunerea prelungită la soare între orele 11:00 și 18:00, iar dacă este absolut necesar să ieșim la orele amiezii, să avem o ținută adecvată: pălării de soare și haine lejere din fibre naturale, de culori deschise! "

Persoanele cu anumite afecțiuni, în special bolnavii cronici, dar și cei care nu au respectat sfaturile medicilor, au simțit pe pielea lor ce înseamnă efectul soarelui torid.

ALIS GRASU, manager, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov "Vorbim așa, în ultimele 9 zile, de un număr de 10.540 de cazuri. Dintre cazurile de urgență, 840 au fost cazuri în loc public, din care 224 au fost pentru lipotimii. Total cazuri, de azidimineață, de la ora 8, până la această oră, 457, din care urgențe 217, iar în loc public 51, din care 19 sunt lipotimii în loc public."

Alte 17 județe din sudul, estul și sud-estul țării se vor afla, miercuri și joi, sub cod galben de caniculă. Printre acestea se numără Mehedinți, Argeș, Prahova, Buzău, Constanța, Galați, Bacău, Vaslui și Iași.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2