Date companie
 
 
 
 

Cod portocaliu de inundații pentru râurile din șase județe, printre care și Bârzava

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, timis, judete, Severin, cod, portocaliu, caras, hidrologi, rauri, localitati, barzava
 

Zeci de localități din județele Caraș-Severin, Bihor și Timiș au fost afectate de inundațiile produse în urma ieșirii din matcă a râului Bârzava, care se află sub codul portocaliu instituit de hidrologi. Locuitorii din Gătaia se tem de ce este mai rău, în condițiile în care debitul râului care străbate localitatea crește de la o oră la alta.

VOX "E crescută, da, sigur! Și acum este în creștere. Este de două ori mai mare. Aici nu e niciun pericol. Numai acolo. Este o curbă la capătul localității. De acolo, a inundat. Acolo, s-a spart digul."

În zonă, au fost aduse 15 tone de nisip, iar 20 de pompieri sunt pregătiți să intervină în orice moment cu mai multe motopompe.

RAUL COZAROV, primar, Gătaia "În principiu, cam 30-40 de gospodării ar putea fi afectate, doar dacă cota ar sări de 5 metri. Luăm în calcul și evacuarea. Avem pregătite și tractoare."

Peste 200 de hectare de terenuri agricole, din localitățile Topolovățul Mare, Cladova și Mănăștur, au fost inundate, așa cum se întâmplă în fiecare an. Primul râu din Bihor care a ieșit din matcă este Crișul Negru.

VOX "Tot timpul, când ies apele, ne afectează. Încă în casă, cu noroc n-o intrat. Dacă continuă așa..."

CAMELIA ROȘCA, purtător de cuvânt, I.S.U. Oradea "Au fost afectate 250 ha terenuri arabile, 9 gospodării, curți și grădini, două drumuri comunale și un drum județean."

Avertizarea cod portocaliu de viituri, emisă de hidrologi, vineri după-amiază, pentru râurile din șase județe, cum ar fi Iza, Crișurile, Bega, Timișul, Bârzava sau Jiul, a expirat, în această seară, la ora 18.00.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Percheziții într-un dosar de obținere frauduloasă de credite ( 20 Ianuarie 2021 )

  Zeci de percheziții, în București și în cinci județe, într-un dosar de obținere frauduloasă de credite! Polițiștii, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 32 de percheziții domiciliare, în locuințele unor persoane...

 • Un locuitor din Chiajna critică ironic măsura carantinării ( 23 Noiembrie 2020 )

  Carantinarea localităților de lângă capitală a stârnit indignarea locuitorilor, care o consideră o măsură fără rost. Oamenii spun că o astfel de măsură încurcă și mai mult viața de zi cu zi, fără a avea...

 • Restricții în localitățile din jurul Capitalei, aflate în carantină ( 22 Noiembrie 2020 )

  Capitala a devenit o insulă în mijlocul zonei carantinate. 11 localități din județul Ilfov au intrat în carantină. Nicio persoană nu mai are voie să intre sau să iasă din localitățile respective fără un motiv întemeiat.

 • Pădurari cercetați pentru furt de lemne din pădure ( 28 Octombrie 2020 )

  Descinderi ale polițiștilor la mai multe adrese din Timiș și Arad într-un dosar de furt de lemn. Perchezițiile au vizat mai mulți pădurari din cadrul Ocolului Silvic Lugoj care au obținut ilegal material lemnos.

 • Modificare legislativă privind violența domestică ( 16 Octombrie 2020 )

  Schimbări importante în Codul Penal, în cazul prevederilor privind actele de violență domestică! Urmărirea penală în aceste cazuri poate fi declanșată din oficiu. Totodată, împăcarea dintre persoana agresoare și persoana...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2