Date companie
 
 
 
 

Codul Fiscal, respins de Klaus Iohannis

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Iulie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, reforma, marinescu, taxe, promulgare, codul, fiscal, politic, respins, iohannis, teodorovici
 

Codul Fiscal, respins de președintele Klaus Iohannis! Codul Fiscal ar fi avut implicații semnificative asupra bugetului pe 2016, a declarat consilierul prezidențial pe probleme economice, Cosmin Marinescu. El a motivat decizia președintelui de a respinge noul Cod Fiscal prin faptul că Executivul nu a prezentat un plan de reducere a cheltuielilor, care să garanteze că relaxarea fiscală ar fi una sănătoasă. Astfel, actul normativ ar fi generat un deficit brut estimat la circa 2,9% din PIB, adică circa 21,4 miliarde lei. Marinescu a mai precizat că este nevoie de regândirea întregii politicii bugetare. Ca reacție la respingerea Codului Fiscal de către Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta a scris pe pagina sa de Facebook că decizia de respingere a Codului Fiscal este una "pur politică", de blocare a activității economice a Guvernului. Ponta a ținut să sublinieze că pentru cei care au votat în noiembrie, acesta este un semn clar că au fost înșelați, referindu-se la Partidul Național Liberal, care, spune premierul, este condus de cităm: "reprezentanți nu doar slugarnici și ticăloși, ci de-a dreptul niște moluște politice", am încheiat citatul. La rândul lui, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, susține că motivele invocate de președintele Klaus Iohannis sunt nejustificate. 

EUGEN TEODOROVICI, ministrul Finanțelor "Nu e niciun argument logic și economic de a returna Codul Fiscal, decât politic. Am tot analizat și nu există. Am trimis președintelui toate datele de care avea nevoie pentru a avea o imagine clară."

Președintele Klaus Iohannis a respins noul Cod Fiscal și l-a retrimis Parlamentului spre reexaminare, invocând faptul că actul normativ poate fi pus în aplicare numai după o "riguroasă analiză" a implicațiilor asupra bugetului consolidat. Din perspectiva sustenabilității, șeful statului arată că, așa cum a fost transmis spre promulgare, Codul Fiscal prezintă o serie de "riscuri interne și externe". Președintele poate refuza o singură dată promulgarea unei legi. Totodată, ministrul Finanțelor a subliniat că acest dezacord între Palate dăunează imaginii României pe plan extern.

EUGEN TEODOROVICI, ministrul Finanțelor "Cu această decizie, din punctul meu de vedere, s-a creat o breșă în ceea ce înseamnă poziția României în relația cu cei de la Comisia Europeană. Atât Guvernul, cât și Parlamentul, în unanimitate aproape, au votat Codul Fiscal, iar, cu o decizie în același sens din partea președintelui, am fi avut o poziție fermă în ceea ce privește convingerea României pe drumul său de creștere economică."

Potrivit analiștilor economici, Codul Fiscal respins de Iohannis este o reformă, nu o simplă scădere de taxe, așa cum încearcă să ne convingă consilierii președintelui. Mai mult, parlamentarii au votat în unanimitate proietul Codului Fiscal, dând dovadă de o solidaritate nemaîntâlnită până acum la un document de asemenea importanță. Din motive care țin strict de filozofia economică, argumentele privind refuzul de a promulga legea sunt suspectate, astfel, de a avea o tentă politică, așa cum a sugerat premierul Victor Ponta.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Persoanele afectate de inundații, sprijinite de către autorități ( 24 Iunie 2020 )

  Șeful statului, îngrijorat din cauza inundațiilor care au făcut prăpăd în majoritatea regiunilor țării! Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate românilor afectați de efectele vremii nefavorabile și a dat asigurări că aceștia vor fi ajutați.

 • Liviu Dragnea rămâne după gratii ( 9 Iunie 2020 )

  O nouă cerere, o nouă respingere! Tribunalul București a respins ca nefondată, cererea prin care care fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a solicitat să fie eliberat din închisoare, pe motiv ca este deținut ilegal.

 • Se va prelungi starea de alertă, dar cu mai puține restricții ( 9 Iunie 2020 )

  Se impune prelungirea stării de alertă, dar cu mai putine restricții, a declarat președintele Klaus Iohannis, astăzi, după ședința de la Palatul Cotroceni la care au participat premierul Ludovic Orban...

 • Măsuri speciale pentru plajă, după 1 iunie ( 30 Mai 2020 )

  Anunțul președintelui Klaus Iohannis privind deschiderea plajelor, de la 1 iunie, a dat avânt rezervărilor pe litoral. Astfel, numărul de rezervări pentru sezonul estival de anul acesta s-a triplat în doar câteva zile.

 • Cozi pentru plata taxelor ( 19 Mai 2020 )

  La câteva zile după ridicarea stării de urgență, românii dau năvală să-și plătească dările către stat. În Capitală, zeci de persoane bucureșteni s-au așezat la coadă, la primele ore ale dimineții, în fața Direcției de taxe și impozite a Sectorului 6. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2