Date companie
 
 
 
 

Codul galben de ninsori și ger ar putea fi prelungit

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Ianuarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : jandarmi, politisti, masuri, judete, Sandu, ninsori, ger, cod, galben, ANM, arafat, videoconferinta, toba
 

Codul galben de ninsori și ger pentru 10 județe din sud-estul țării, ar putea fi prelungit, deși viteza vântului va scădea și vor crește temperaturile, iar, de marți după-amiază, vor fi precipitații sub formă de ploaie. În plus, în noaptea de marți spre miercuri în Oltenia și Banat va apărea poleiul, a anunțat directorul A.N.M., Ion Sandu, în timpul videoconferinței cu prefecții celor zece județe afectate de vreme, organizată la Ministerul Afacerilor Interne. Inițial, meteorologii au emis avertizarea de cod galben până luni, la ora 12.00.

ION SANDU, director, A.N.M. „De mâine după-amiază, când încetează valabilitatea acestei atenționări, A.N.M. este posibil să emită din nou cod galben sau informare, pentru că mai cedează vântul, dar vor continua ninsorile în sud și sud-vest. E posibil ca până marți să fie prelungită informarea.”

Județele vizate sunt: Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și jumătatea sudică a județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița. În aceste zone, stratul de zăpadă va ajunge la 10 cm, iar vântul va depăși 60 km pe oră. 3.500 de pompieri, polițiști și jandarmi, care au la dispoziție aproape 900 de utilaje și autoturisme, sunt pregătiți să intervină în sprijinul autorităților locale din cele 10 județe vizate de avertizare. În funcție de evoluția condițiilor meteo, este pregătită o rezervă de peste 5.600 de forțe.

PETRE TOBĂ, ministrul Afacerilor Interne "Suntem pregătiți pentru a face față unor astfel de efecte a fenomenelor meteo și de aceea eu vă cer la nivel teritorial să întăriți cooperarea cu toate autoritățile care au responsabilitate."

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a menționat în timpul videoconferinței că autoritățile trebuie să acorde, în această perioadă, o atenție deosebită persoanelor care se află sub dializă și femeilor însărcinate. Arafat i-a sfătuit pe prefecți să acorde sprijin persoanele fără adăpost. La videoconferința organizată la sediul M.A.I. au participat reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, Companiei Naționale de Drumuri, Ministerului Energiei, Ministerului Mediului, Ministerului Apărării Naționale și Serviciului de Telecomunicații Speciale, precum și de la alte instituții cu atribuții pentru intervenția în situații de urgență.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2