Date companie
 
 
 
 

Coduri de iarnă grea, în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Decembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : trafic, interventii, rutier, drumuri, autostrada, rosu, drumari, ninsori, deszapezire, viscol, cod, aerian, feroviar, porturi
 

Viscol și ninsori în toată țara! În Brăila, Buzău și Vrancea o avertizare de cod roșu de ninsori și viscol a fost valabilă astăzi, între orele 8:30 și 13:00. După acest interval, avertizarea a fost schimbată în cod portocaliu. Din cauza viscolului care a troienit zăpada, 24 de drumuri naționale și Autostrada Soarelui, pe tronsonul București-Drajna, au fost închise.

AMBIANȚĂ "- Unde mergeți? - La Milcovu. - Se poate trece la Milcovu? - Nu, e închis tronsonul de circulație."

VOX "- Cât credeți că stați aici? - Mult, ca de fiecare dată. Nu-i prima dată când se întâmplă. În fiecare an!"

În Ialomita, viscolul a blocat drumurile, stratul de zăpadă viscolită masurând, pe alocuri, peste un metru. Pe unele șosele, utilajele de deszăpezire au derapat și au ajuns în șanț. Sute de gospodării din zonele afectate de ninsori și viscol au rămas fără curent electric și fără apă potabilă.

MONICA DAJBOG, purtător de cuvânt, M.A.I. ”Douăzeci de localități din 12 județe sunt afectate de ninsoare și viscol, sunt probleme la alimentarea cu apă și cu energie electrică în județul Dâmbovița, iar în județele Hunedoara, Mehedinți, Buzău, Brăila și Argeș se intervine pentru remedierea defecțiunilor intervenite în alimentarea cu energie electrică.”

23 de trenuri cu rute spre Galați, Constanța și București, au fost anulate, din cauza nămeților care au blocat șinele de cale ferată, iar mai multe curse aeriene au avut întârzieri din cauza ninsorii puternice. De asemenea, începând de aseară, porturile Constanța Nord, Constanța Sud - Agigea, Mangalia și Midia Năvodari inclusiv canalul de navigație Bara Sulina, au fost închise din cauza vântului puternic care provacă valuri uriașe, punând în pericol siguranța navelor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2