Date companie
 
 
 
 

Codurile de inundații au expirat, dar apele continuă să se reverse

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, teren, locuinte, judete, cod, hidrologi, viituri, localitati, revarsare, surpari, poduri
 

Inundații în România! Ploile torențiale au provocat, în ultimele zile, revărsarea apelor în peste 140 de localități, din 15 județe. Codurile de avertizare, roșu, portocaliu și galben, lansate de hidrologi, au expirat, vineri, la ora 16.00, dar pericolul de inundații persistă. Pînă acum, viiturile au afectat peste 100 de locuințe, circa 100 de poduri și podețe, aproximativ 20 de drumuri județene și 30 de drumuri comunale. Circa 1.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, acționează cu aproximativ 400 de utilaje, pentru limitarea pagubelor. Cea mai gravă situație se înregistrează în bazinul Jiului, unde a fost în vigoare codul roșu de inundații. În urma revărsării apelor, peste 2.600 de hectare de teren din județul Dolj au fost acoperite de ape. În județul Buzău, apele umflate au rupt un pod și aproape 1.400 de oameni dintr-o comună au rămas izolați.

VOX "Dacă s-o îmbolnăvi cineva, o salvare, cu ce poate să se ducă, să meargă la spital? N-are cu ce merge! E dezastru! Sunt acolo, izolați!"

În localitatea dâmbovițeană Vișinești, apa infiltrată în pământ a reactivat surpările.

AMBIANȚĂ "- Se văd crăpăturile, uitați! - După ploile din ultimele zile? - După ploile care au fost. Ni s-a lăsat și tavanul, aici. Și uite că sunt cu bolnava în pat. - Nu vă e frică să mai stați aici? - Păi, unde să ne ducem!?"

Potrivit meteorologilor, în perioada următoare, vremea se va încălzi în toată țara, precipitațiile se împuținează, iar temperaturile vor fi cuprinse între 13 și 20 de grade Celsius. 23 de județe s-au aflat sub avertizare hidrologică până vineri, la ora 16.00.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2