Date companie
 
 
 
 

Colegiul Național „Onisifor Ghibu” din Oradea, reabilitat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Martie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : oradea, colegiul, reabilitat, ghibu
 

În plină pandemie, reabilitarea școlilor a devenit o necesitate mai mult decât oricând. Elevii și profesorii au nevoie de spații curate și de un sistem de ventilație performant. Colegiul Național „Onisifor Ghibu” din Oradea se bucură acum de eficientizare energetică, după modernizarea clădirii prin fonduri europene.

AMBIANȚĂ "În fiecare sală de clasă noi avem o instalație de ventilație care aduce aerul proaspăt și scoate aerul infestat din încăpere. Se face în același timp transferul de căldură dintre aerul infestat și aerul proaspăt. Totul pornește de la acest senzon."

Sistemul de ventilație îi ajută pe elevi și profesori să repire mai bine, în condițiile în care sunt obligați să stea cu masca pe față pe tot parcursul orelor.

VOX "E bine, câteodată e mai rece, dar respir foarte bine."

VOX "Mie îmi place la școală și acum mă bucur că suntem la școală."

VOX "Îmi este bine pentru că avem aer cald și dacă deschidem ușa, iese căldura."

În cadrul aceluiași proiect din fonduri europene, în valoare de 3,5 milioane de euro, au fost schimbate toate geamurile unității de învățământ, au fost reabilitate grupurile sanitare și a fost construită o toaletă pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, muncitorii vor finaliza și lucrările de anvelopare termică.

VOX "E adevărat, am revenit de curând și ne bucurăm foarte tare. Sistemul acesta de ventilație instalat este foarte eficient, benefic pentru noi toți, atât pentru copii cât și pentru cadrele didactice din școală. Avem parte astfel de aer proaspăt, mereu rarefiat care ne ajută foarte mult mai ales în această perioadă pe care o cunoaștem cu toții."

Pe acoperișul corpurilor de clădire au fost montate și panouri fotovoltaice.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2