Date companie
 
 
 
 

Coloane interminabile de mașini grele, la punctele de frontieră cu Ungaria

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Martie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : control, Ungaria, masini, frontiera, coloane, mixt
 

Coloane mari de camioane la toate punctele de trecere a frontierei către Ungaria! Coloanele de automarfare s-au format încă de duminică seară, înainte de ora 23.00, când s-a permis accesul către țara vecină. Situația este provocată de restricțiile de weekend aplicate de țara vecină traficului greu, dar și de faptul că se realizează controale în echipe mixte, iar partea ungară nu a repartizat un număr suficient de polițișți.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "În baza protocoalelor bilaterale, Poliția de Frontieră Română poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal și de către autoritățile ungare. Pe autostradă, coloana de automarfare a depășit opt kilometri. Cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei este Nădlac II. Mașinile cu o capacitate de peste 7,5 tone așteaptă, aici, șase - șapte ore pentru control, deși se lucrează pe cinci artere."

La Punctul de Trecere a Frontierei Borș, din Bihor, se lucrează pe trei artere de ieșire pentru camioane, iar timpul de așteptare este de aproape trei ore. De la ridicarea restricțiior de week-end, începând din data de 18.03.2018, ora 23.00, ora României, prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza județelor Arad, Bihor și Satu Mare, s-au efectuat formalitățile de frontieră pentru un număr de aproximativ 2.900 de automarfare, din care aproximativ 2.000 numai pe sensul de ieșire din țară. În fiecare weekend și de sărbătorile legale, țara vecină interzice accesul automarfarelor. Astfel, se formează coloane de mașini grele pe kilometri întregi, iar traficul se fluidizează abia după 24 de ore.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2