Date companie
 
 
 
 

Combinatul Mechel din Câmpia Turzii, în insolvențã

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, angajati, tribunal, insolventa, relansare, disponibilizati, comercial, compensatorii, invest, combinat, mechel, campia, turzii, nikarom, olga, chumakova, patronat
 

Combinatul Mechel din Câmpia Turzii a intrat în insolvențã. Tribunalul Comercial a admis cererea depusã de reprezentanții combinatului, dar și de alte șapte societãți, care au de recuperat bani. Conducerea Mechel Câmpia Turzii a depus în instanțã o listã cu datoriile combinatului. Cele mai mari dintre acestea sunt cãtre compania-mamã - 215 milioane de lei - și cãtre ANAF, de peste 100 de milioane de lei. Datorile totale depãșesc, însă, 580 de milioane! Asta în condițiile în care bunurile combinatului au fost evaluate la circa 180 de milioane de lei. La proces a fost și reprezentanta firmei Invest Nikarom, Olga Chumakova, firmă care a cumpărat cu 52 de euro cele cinci combinate deținute de grupul rus Mechel în România. Chumakova a refuzat să facă vreo declarație cu privire la situația agentului economic de la Câmpia Turzii.

OLGA CHUMAKOVA, reprezentanta agent economic "Nu comentez!"

În schimb, avocatul a declarat că patronatul dorește reluarea producției.

STAN TÎRNOVEANU, avocat "- Ce se intenționeazã? - Se intenționeazã reorganizarea societãții și repornirea anumitor activitãți. N-a existat nicio opoziție. Starea de insolvențã este evidentã. A și ajutat cã, sãptãmâna trecutã, au fost plãtite o parte din salarii."

Sindicaliștii nu mai cred, însã, în promisiunile patronatului.

IOAN PASCU, lider sindical "Au afirmat cã pornesc în 10 aprilie, ba cã în 15. Eu vã garantez cã nu pornesc nici în aceastã sãptãmânã. Cred cã n-au de gând sã reporneascã. Se dorește altceva!"

La începutul sãptãmânii, cei 720 de angajați disponibilizați în luna februarie și-au primit o parte din salariile compensatorii, pentru care protestează de aproape două luni. Ceilalți 380 de angajați rãmași în combinatul de la Câmpia Turzii au primit și ei salariile restante, avansul pe luna aprilie și primele de Paște.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Grupul Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, bun-platnic la bugetul de stat ( 18 Ianuarie 2021 )

  110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...

 • Protest inedit al polițiștilor, începând de luni ( 10 Ianuarie 2021 )

  Nemulțumirile polițiștilor, bucuria șoferilor și pietonilor! De luni, polițiștii nu vor mai da amenzi pentru traversare neregulamentară, lipsa centurii de siguranță sau vorbitul la telefon în timpul deplasării cu mașina.

 • Părinții care vor sta acasă cu copiii vor primi zile libere plătite ( 28 August 2020 )

  Părinții salariați vor primi zile libere plătite, dacă școlile se închid din cauza COVID-19. Guvernul a adoptat, joi seară târziu, o ordonanță de urgență pentru acordarea acestor zile libere plătite pentru supravegherea copiilor, în cazul în care școlile vor fi închise din cauza epidemiei de coronavirus. 

 • Cofetărie în pandemie ( 6 Iulie 2020 )

  Pandemia de coronavirus a închis multe afaceri, dar unii antreprenori s-au ambiționat să reziste chiar și cu restricțiile impuse de autorități. Un lanț de cofetării din capitală a înțeles că cel mai important lucru este să...

 • Liviu Dragnea rămâne după gratii ( 9 Iunie 2020 )

  O nouă cerere, o nouă respingere! Tribunalul București a respins ca nefondată, cererea prin care care fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a solicitat să fie eliberat din închisoare, pe motiv ca este deținut ilegal.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2