Date companie
 
 
 
 

Comisi Europeană vrea să impună cărți de identitate cu date biometrice

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : biometrice, comisia, europeana, date, carti, identitate
 

Cărțile de identitate ale cetățenilor Uniunii Europene vor trebui să cuprindă date biometrice, și anume amprente digitale și imagini faciale care vor fi stocate pe cipul documentului. Măsura este inclusă într-un set de propuneri ale Comisiei Europene, ce au ca scop restrângerea spațiului de manevră al teroriștilor și infractorilor, prin privarea lor de mijloacele necesare pentru planificarea, finanțarea și săvârșirea infracțiunilor.

CLAUDIU VITANOS, redactor "Pentru a împiedica utilizarea documentelor frauduloase, care pot fi folosite inclusiv de teroriști și infractori din țări terțe pentru a intra în Uniunea Europeană, executivul de la Bruxelles vrea stabilirea unor standarde comune de securitate în întregul bloc comunitar. Există însă și riscuri legate de protecția datelor personale."

Potrivit unui studiu realizat de Agenția Europeană pentru drepturi fundamentale, 50% dintre oficialii serviciilor europene de frontieră și de viză intervievați au vorbit despre greșelile de introducere a datelor în sistemele IT. Există de asemenea riscul unei false potriviri a amprentelor digitale. În prezent, includerea amprentelor digitale în cardurile de identitate este opțională în țările Uniunii Europene. Marea Britanie, de exemplu, nici nu eliberează astfel de carduri, iar în Grecia siunt valabile în continuare buletine de identitate pe hârtie. Se estimează că 80 de milioane de europeni dețin în prezent un document de identitate ce nu poate fi citit de un computer.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2