Date companie
 
 
 
 

Comisia care verifică creditul acordat de CEC Bank, Ioanei Băsescu, pregătește concluziile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, raport, concluzii, credit, ancheta, comisia, ioana, cec
 

Comisia senatorială care se ocupă de anchetarea contractării creditului Ioanei Bãsescu pregătește raportul final, care va fi prezentat, cel mai probabil, miercuri, Biroului Permanent al Senatului. Acest raport nu include referiri stricte la creditul luat de Ioana Băsescu, ci la activitatea CEC Bank, despre care membrii comisiei susțin că va fi mult îmbunătățită după prezentarea acestui raport. Documentul va stabili dacã creditul a fost acordat conform legii, dar și dacã CEC-ul a acordat corect credite sau doar în funcție de culoarea politicã. Șeful instituției financiare, Radu Ghețea, a fost și luni în fața membrilor comisiei, dupã ce de douã ori consecutiv, a refuzat sã le dea toate informațiile cerute, invocând secretul bancar.
 
COSMIN NICULA, președinte, Comisia de buget-finanțe a Senatului "Am primit documente de la CEC, pe care le-am cerut săptămâna trecută, care vor sta la baza discuției de mâine, pentru finalizarea raportului."

Radu Ghețea a ținut sã evidențieze evoluția activitãții CEC sub conducerea sa. Comisia i-a audiat în acest caz și pe ministrul Daniel Chițoiu și pe Nicolae Cintezã, director supraveghere credite la BNR.

RADU GHETEA, președinte CEC Bank "La 30 noiembrie, banca înregistra un profit brut care este cu 25 la sută mai mare, decât profitul băncii pe întreg anul 2012."

Fiica cea mare a președintelui, Ioana Băsescu, a obținut, în luna septembrie a acestui an, un împrumut în valoarea de 1 milion de euro de la CEC Bank, pentru a cumpăra o suprafață de teren agricol, în județul Călărași. Președintele Traian Băsescu a declarat, săptămâna trecută, că publicarea contractului dintre CEC Bank și fiica sa, Ioana, este o încălcare a legii bancare, iar instituția are dreptul să anuleze creditul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2