Date companie
 
 
 
 

Comisia Europeană a lansat Corpul European de Solidaritate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Decembrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : tineri, munca, Voluntari, UE
 

Tinerii români se pot înscrie în Corpul European de Solidaritate, ca voluntari sau chiar pentru locuri de muncă. În cadrul acestei noi structuri lansate de Uniunea Europeană, tinerii din blocul comunitar au șansa de a participa, ca voluntari, la o serie de proiecte care să promoveze solidaritatea și să contribuie la rezolvarea situațiilor dificile de pe teritoriul Uniunii. Durata de participare este cuprinsă între două și 12 luni.

IULIA BADEA-GUERITEE, coordonator presă, Reprezentanța CE în România: "Corpul European de Solidaritate este o posibilitate pentru orice tânăr din România între 18 și 30 de ani, nu doar să participe la orice inițiativă de solidaritate ci și posibilitatea unei angajări, a unei ucenicii, a unui stagiu, un start în cariera profesională."

Cei înscriși în Corpul European de Solidaritate se vor implica în activități din domenii precum: educația, sănătatea, integrarea socială, sprijinul pentru distribuirea de alimente, construirea de adăposturi, primirea, sprijinirea și integrarea migranților și a refugiaților, protecția mediului sau prevenirea catastrofelor naturale. Voluntarilor li se vor asigura cazarea, masa, cheltuielile de deplasare și banii de buzunar. Cei care doresc să beneficieze de stagii de pregătire li se vor plăti cheltuielile de deplasare și o diurnă. Organizațiile și asociațiile care au nevoie de voluntari vor recruta tineri înscriși în Corpul European de Solidaritate. Iar această activitate va echivala cu o experiență profesională. Totodată, tinerii angajați prin intermediul Corpului european de solidaritate vor avea contract de muncă și salariu, în conformitate cu legislația, reglementările și contractele colective de muncă la nivel local.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Proclamația de la București, lansată de Alternativa pentru Demnitate Națională ( 22 Februarie 2020 )

  Un proiect cu ADN românesc în Uniunea Europeană! Alternativa pentru Demnitate Națională, partidul fondat de Cătălin Ivan, își propune reconstucția României pornind de la o schimbare radicală a clasei politice. În acest sens ADN a lansat Proclamația de la București, document care susține că România nu mai poate accepta statutul de țară europeană "de mâna a doua".

 • Potențialul tinerilor români, condiționat de educație și sănătate ( 12 Februarie 2020 )

  Cu educația și sănătatea de acum, un copil născut în România, în 2017, va avea, la 18 ani, o productivitate de doar 60% din potențial. Cel puțin așa rezultă din Indexul Capitalului Uman calculat de Banca Mondială, pe baza...

 • Circa 50% dintre tinerii români vor să plece din țară, pentru o viață mai bună ( 9 Februarie 2020 )

  Jumătate dintre tinerii români vor să migreze în altă țară. Potrivit sondajelor realizate de Centrul de Studii pentru Migrație, circa 50 la sută dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani au planuri de plecare în străinătate.

 • Amenzi usturătoare pentru cei care își deranjează vecinii ( 26 Ianuarie 2020 )

  Adio petreceri gălăgioase în cartier! Amenzile pentru deranjarea liniștii publice au fost majorate și intră în vigoare chiar de astăzi. Astfel, potrivit noilor prevederi, cresc de câteva ori amenzile pentru persoanele care își deranjează...

 • Mulți români își doresc schimbarea locului de muncă, anul acesta ( 20 Ianuarie 2020 )

  Schimbarea locului de muncă, în topul priorităților pentru cei mai multi români! Potrivit unui raport publicat de platforma Best Jobs, șase din zece angajați spun că schimbarea locului de muncă se află pe lista obiectivelor pentru acest an.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2