Date companie
 
 
 
 

Comisia juridică din Camera Deputaților, undă verde pentru urmărirea penală a Elenei Udrea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Octombrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : udrea, bani, mita, arest, comisia, camera, deputatilor, urmarire, penala, serviciu, abuz, spalare, retinere, influenta, juridica, elena
 

Comisia juridică a avizat începerea urmăririi penale a Elenei Udrea, dar nu a aprobat cererea de reținere și cea de arestare. În cazul celor două cereri respinse, vicepreședintele comisiei Ciprian Nica a precizat că nu s-a întrunit numărul numărul de voturi pentru aviz. Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a mers de dimineață la Parlament, pentru a-și studia dosarul. La sosire ea declara că se așteaptă ca parlamentarii să stea până târziu pentru a vota arestarea sa.
 
ELENA UDREA, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului "Parlamentarii sunt în continuare extrem de speriați de ce li s-ar întâmpla lor, ca urmare mă aștept să stea din nou până la două noaptea, dacă este cazul, ca să voteze. Comanda din partea liderilor va fi să voteze, că domnul Dragnea are un dosar pe 11 și are această presiune uriașă, trebuie să facă ceea ce i se spune să facă."

Udrea susține că lupta anticorupție nu are legătură cu ce i se întâmplă.

ELENA UDREA, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului ”Înțeleg că asta este miza, când se plecă de la guvernare, ca să se facă pe plac noii puteri, instituțiile statului execută guvernarea care este în opoziție. Înțeleg că, bine, singura care sunt în opoziție sunt eu, pentru că ceilalți sunt la putere cu domnul Iohannis. Înțeleg că acum ciuta anticorupție este Elena Udrea, deci trebuie să-i facem dosare să o arestăm de câte ori vrem să dăm mesajul că ne luptăm cu corupția în România."
 
DNA a cerut ministrului Justiției să solicite Camerei Deputaților încuviințarea urmăririi penale, a reținerii și arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu și fals în declarații. Avizele Comisiei juridice sunt pur consultative. Astfel, comisia va prezenta plenului un proiect de hotârăre pentru avizarea începerii urmăririi penale și un raport prin care se va înștiința plenul că în comisie nu s-a întrunit numărul necesar de votul pentru încuviințarea cererii de reținere și arestare preventivă. Votul în plen va avea loc cel mai probabil miercuri. PNL și PDL au anunțat deja că vor vota pentru ridicarea imunității parlamentare a Elenei Udrea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2