Date companie
 
 
 
 

Comisioanele bancare sunt eliminate, de astăzi, în anumite condiții

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Ianuarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : clienti, comisioane, lege, banca, venit
 

Veste bună din mediul financiar-bancar! De astăzi, clienți băncilor scapă de plata unor comisioane, în baza legii nr. 258/2017. Astfel, dispar comisionul de administrare a cardului și cel de interogare a soldului. Potrivit site-ului Avocatnet.ro, eliminarea acestora este condiționată de veniturile realizate. Nu vor mai plăti comisioane persoanele fizice cu venituri lunare mai mici de 60% din câștigul salarial mediu brut sau cele care, în ultimele șase luni, au avut venituri cumulate care nu depășesc 60% din câștigul salarial mediu brut.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter ”Conform noilor reglementări legale, persoanele fizice care îndeplinesc condițiile menționate, nu mai achită comisioane pentru pentru operațiunile de deschidere și închidere a unui cont de plăți și serviciile de administrare de cont. De asemenea, este eliminat comisionul pentru platile cu cardul si transferurile de credit și interogarea soldului.”

Aceeași categorie de clienți este scutită de plata comisioanelor pentru serviciile ce permit depunerile de bani în cont, retragerile de numerar pe teritoriul României dintr-un cont de plăți, la ghișeu sau la bancomate, în timpul sau în afara programului de lucru al băncii, și pentru primele zece operațiuni lunare de plată pe teritoriul Uniunii Europene, însemnând debitarile directe. Persoanele fizice cu venituri lunare mai mari de 60% din câștigul salarial mediu brut nu vor mai fi obligate să plătească comisioane pentru operațiunile de deschidere și închidere a unui cont de plăți, retragerile de numerar pe teritoriul Uniunea Europeană dintr-un cont de plăți și interogarea soldului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2