Date companie
 
 
 
 

Compania OMV Petrom, trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Ianuarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prahova, euro, copil, mort, parinti, gaze, Petrom, miliard, sonda, omv, despagubire, aricesti, rahtivani
 

Compania OMV Petrom a anunțat că își va demonstra nevinovăția, în cazul băiatului care a murit intoxicat cu gaze de sondă, în 2014. Compania a fost trimisă în judecată sub acuzația de ucidere din culpă. Părinții băiatului cer un miliard de euro despăgubiri pentru că și-au pierdut fiul.

VOX "Nu știu dacă e bine să cer despăgubiri, dar ce mă mai încălzește?! Eu aș vrea să-l văd pe ăla vinovat de încercuirea sondei. Credeți că compania va face ceva? Îmi va da copilul înapoi? Nici acum, la ora actuală, nu au venit să zică ne cerem scuze că s-a întâmplat pe teritoriul sondei noastre!"

AMBIANȚĂ "Aici se vede urma,  e dat cu nisip. L-am găsit acolo."

În 27 februarie 2014, băiețelul în vârstă de nouă ani a fost găsit mort lângă o conductă ce deriva din coloana de exploatare a unei sonde de țiței, situată la 100 de metri de satul Ariceștii-Rahtivani, județul Prahova. Potrivit anchetatorilor, copilul s-a intoxicat mortal cu gazul care ieșea necontrolat din sondă și care, în contact cu aerul, se transformă într-un produs alb ca zăpada. Procurorii sustin că OMV Petrom a dat dovadă de neglijență și nu a împrejmuit și nici semnalizat zona în mod corespunzător.

VOX "Ne-a spus că a murit asfixiat de gaze. Ne-a dat ghiozdanul. Era cu ghiozdanul la spinare."

Familia s-a constituit parte civilă în procesul penal pe care procurorii Parchetului General l-au deschis împotriva OMV Petrom. Gigantul petrolier a precizat într-un comunicat că, până la pronunțarea unei hotărâri definitive, de către instanța de judecată, beneficiază de prezumția de nevinovăție și va acționa în vederea demonstrării nevinovăției sale, precum și pentru identificarea persoanei care a deschis ventilul sondei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2