Date companie
 
 
 
 

Compozitorul Temistocle Popa, înmormantat cu onoruri militare, la Cimitirul Ghencea din Capitală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Noiembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ghencea, inmormantare, militare, popa, onoruri, temistocle
 

Marele compozitor, Temistocle Popa, cel care a scris muzica din filmul "Veronica" dar și numeroase șlagăre, a fost condus, joi, pe ultimul drum! Deși a compus pentru mulți artiști români, puțini au venit să-și ia "adio" de la el. Compozitorul s-a stins din viață, marți, la vârsta de 92 de ani și a fost înmormântat la Cimitirul Ghencea din Capitală.

ANDREI TITUS "Cred că nu-i om care să nu-i fi cântat vreodată vreun refren, un om care a scris simplu, pentru toată lumea. Pierdem un mare compozitor, cred că ultimul reprezentant al unei generații, care ne-a lăsat șlagăre imense."

KEO "Eram fascinat să mă duc la el în birou și să cânt la pianul lui. El mi-a transmis pasiunea pentru muzică. Mi-a dat cel mai bun sfat din lume: să-mi trăiesc viața! A fost un om care și-a iubit viața, și-a iubit meseria familia, și-a respectat publicul și are toata dragostea mea."

CORINA CHIRIAC "Mi-l amintesc ca pe un delicat, cu mult umor și cu dragoste pentru muzica ușoară și pentru artiști cu adevărat. A făcut parte dintre boierii artei românești alături."

Compozitorul Temistocle Popa s-a născut la Galați, la 26 iunie 1921. Absolvent al Conservatorului din București, a urmat cursuri de perfecționare ale Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor. În 1961, a debutat cu prima sa compoziție, melodia "Lalele", care a devenit imediat șlagăr, în interpretarea lui Luigi Ionescu. De-a lungul carierei a fost recompensat cu numeroase premii și a fost distins cu Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de cavaler. În memoria ascultătorilor au rămas șlagărele pline de farmec semnate de Temistocle Popa, precum: "Chitare", "Cu cine semeni dumneata?", "Poiana cu flori", "Zorile" sau "Trecea fanfara militară".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2