Date companie
 
 
 
 

Concedieri colective în sectorul energetic, în perioada 2013 - 2018

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : disponibilizari, ponta, sindicate, plati, ministerul, economiei, sectorul, compensatorii, energetic, eficientizare
 

Disponibilizãri masive, în sectorul energetic! Cu teama cã-și vor pierde locul de muncã, stau angajații a 16 companii de stat. Premierul Victor Ponta încearcă, totuși, să-i liniștească, spunând că disponibilizările nu se vor face de azi pe mâine și că, în plus, vor fi însoțite de plãți compensatorii. Potrivit unui document oficial, 16 companii energetice ar putea intra, în acest an, într-un amplu proces de eficientizare și, implicit, restructurare, care nu se va încheia înainte de 2018. O mãsurã necesarã, susține premierul Victor Ponta.

VICTOR PONTA, premier "In mod clar și companiile din subordinea statului trebuie sã se adapteze și sã nu creeze pierderi. Pe de alta parte exista si companii care au fost si vor ramane subventionate. Asta se întâmplã peste tot în Europa și asta nu mâine sau poimâine."

IULIAN IANCU, președinte, Comisia de industrii "Dar cel mai important lucru este ca decizia sa apartină managementului profesional si sa nu fie decizie politica. Capacitatile care au costuri foarte mari nu mai pot vinde in piata. Ca atare, ele trebuiesc inlocuite cu capacitati noi, mai mici, dar tot pe carbune, gaze sau nuclear."

Din punctul de vedere al guvernanților, eficientizarea înseamnã și concedieri colective. Salariații care vor pleca acasã vor beneficia de plãți compensatorii și de un venit lunar de completare, potrivit planului guvernamental. În aceste zile sindicatele și reprezentanții Ministerului Economiei discutã forma finalã a acestui amplu program de eficientizare.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2