Date companie
 
 
 
 

Concedieri la Oltchim și Arpechim

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : concedieri, proteste
 

Protestele continuă la Arpechim și Oltchim! Speriați de concedierile în masă anunțate, angajații celor două combinate au ieșit din nou în stradă. La Pitești, între muncitorii diviziei Petrochimice Bradu și liderii de sindicat au avut loc mai multe schimburi dure de replici.

AMBIANȚĂ lider sindicat: "Voi faceți rău cu semnăturile, v-au îndoit ăștia de la Vâlcea. Uite unde ne-ai adus!"

În timpul protestului, angajații au blocat intrarea pe o stradă din Pitești.

AMBIANȚĂ: fluieră pe trecere, bate în oală

La Vâlcea, angajații Oltchim au fost deja anunțați că vor primi prin poștă preavizele de concediere.

VOX: "Am în intreținere doi copii, sunt văduvă, mi-a murit soțul, n-am pe nimeni, n-am pe nimeni, n-am nici casă."

VOX: "Dar noi nu semnăm, pai, de ce să semnam, nu te obligă șeful să semnezi că nu ești la pușcărie. Ne strângem la un loc și ne angajam avocat și asta e."

Premierul Victor Ponta spune că disponibilizările se fac tocmai pentru salvarea combinatului.

VICTOR PONTA, premierul României: "E o realitate pe care o știam cu toții și am și spus-o. Nu toate cele 3.000 de locuri de muncă vor fi salvate, important e să fie salvat Oltchimul și Arpechimul."

Liderii sindicali îl amenință pe administratorul judiciar Gheorghe Piperea că va răspunde în fața legii pentru anunțul conform căruia 600 de salariați de la Râmnicu Vâlcea și 300 de la Divizia Petrochimică Bradu vor fi concediați.

MIHAI DICULOIU, lider de sindicat, Oltchim: "-Sindicatul va începe o acțiune în instanță în numele celor 600 de salariați? -Cu siguranță va fi acțiune către jucătorul sindic și către DNA. -De ce DNA? -Pentru abuz în serviciu."

Muncitorii de la Oltchim și Arpechim au anunțat că vor continua protestele.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Nou protest al polițiștilor ( 15 Iunie 2021 )

  Un nou protest al polițiștilor! Zeci de sindicaliști nemulțumiți au protestat în fața Palatul Cotroceni. Principalele lor revendicări se referă la grila de salarizare, modernizarea logisticii și dotarea cu echipamente tehnice de intervenție, precum și la ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere.

 • Plan de concedieri, în urma închiderii minelor necompetitive ( 13 Iunie 2021 )

  Peste 8.300 de mineri de la Complexurile Energetice Oltenia și Hunedoara își vor pierde locurile de muncă, în urma închiderii minelor de cărbune necompetitive. Angajații concediați ar putea beneficia...

 • Protestele de aseară, marcate de violențe și soldate cu amenzi și participanți reținuți ( 30 Martie 2021 )

  Sancțiuni după protestele de aseară, iar măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului rămân în vigoare! În conferința de presă susținută în această dimineață, prefectul Capitalei, Alin Stoica și șefii...

 • Ziua Poliției Române, marcată prin proteste ale sindicaliștilor din M.A.I. ( 25 Martie 2021 )

  Sindicatele polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sărbătorit Ziua Poliției Române... în stradă! Sindicaliștii au protestat în Piața Romană, la Universitate, în Piața Victoriei...

 • Reprezentanții partidului AUR au ieșit în stradă ( 31 Ianuarie 2021 )

  Reprezentanții Partidul AUR au organizat un protest în fața Ministerului Sănătății, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”! Aceștia sunt extrem de nemulțumiți de sistemul de sănătate.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2