Date companie
 
 
 
 

Concedieri la Oltchim și Arpechim

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : concedieri, proteste
 

Protestele continuă la Arpechim și Oltchim! Speriați de concedierile în masă anunțate, angajații celor două combinate au ieșit din nou în stradă. La Pitești, între muncitorii diviziei Petrochimice Bradu și liderii de sindicat au avut loc mai multe schimburi dure de replici.

AMBIANȚĂ lider sindicat: "Voi faceți rău cu semnăturile, v-au îndoit ăștia de la Vâlcea. Uite unde ne-ai adus!"

În timpul protestului, angajații au blocat intrarea pe o stradă din Pitești.

AMBIANȚĂ: fluieră pe trecere, bate în oală

La Vâlcea, angajații Oltchim au fost deja anunțați că vor primi prin poștă preavizele de concediere.

VOX: "Am în intreținere doi copii, sunt văduvă, mi-a murit soțul, n-am pe nimeni, n-am pe nimeni, n-am nici casă."

VOX: "Dar noi nu semnăm, pai, de ce să semnam, nu te obligă șeful să semnezi că nu ești la pușcărie. Ne strângem la un loc și ne angajam avocat și asta e."

Premierul Victor Ponta spune că disponibilizările se fac tocmai pentru salvarea combinatului.

VICTOR PONTA, premierul României: "E o realitate pe care o știam cu toții și am și spus-o. Nu toate cele 3.000 de locuri de muncă vor fi salvate, important e să fie salvat Oltchimul și Arpechimul."

Liderii sindicali îl amenință pe administratorul judiciar Gheorghe Piperea că va răspunde în fața legii pentru anunțul conform căruia 600 de salariați de la Râmnicu Vâlcea și 300 de la Divizia Petrochimică Bradu vor fi concediați.

MIHAI DICULOIU, lider de sindicat, Oltchim: "-Sindicatul va începe o acțiune în instanță în numele celor 600 de salariați? -Cu siguranță va fi acțiune către jucătorul sindic și către DNA. -De ce DNA? -Pentru abuz în serviciu."

Muncitorii de la Oltchim și Arpechim au anunțat că vor continua protestele.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protestele sindicaliștilor din penitenciare, suspendate pentru negocieri cu Guvernul ( 21 Mai 2019 )

  Sindicaliștii din penitenciare suspendă protestele! Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare și Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar au suspendat protestele declanșate în luna mai, după ce au primit o invitație...

 • Ministrul Educației renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal ( 14 Mai 2019 )

  Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal, astfel că etapele înscrierii elevilor la liceu vor începe de miercuri, 15 mai, așa cum era prevăzut inițial în calendarul examenelor.

 • Manifestanții pro Kovesi, în stradă ( 31 Martie 2019 )

  Românii au ieșit, din nou, în stradă! În Capitală, peste 1000 de persoane s-au adunat în Piața Universității pentru a-și arăta nemulțumirile față de modificările aduse legilor justiției. 

 • Ciobanii, revoltați de majorarea taxei de pășunat ( 30 Martie 2019 )

  Proteste ale fermierilor, în județul Bihor! Mai mulți ciobani și păstori din localitatea Mădăras au venit în fața Consililului Județean, pentru a-și arăta mâhnirea față de faptul că Primăria a majorat taxa de pășunat.

 • Protest în curtea școlii ( 22 Octombrie 2018 )

  Proteste prelungite în curtea unei școli bucureștene! Zeci de părinți ai copiilor Școlii 'Sfântul Andrei' din Capitală sunt nemulțumiți de comportamentul profesoarei de Educație Tehnologică. Elevii de clasa a opta și nu numai susțin că profesoara de tehnologie le dă note mici din motive nefondate și le vorbește foarte urât. Părinții lor au cerut în repetate rânduri ca dascălul să fie înlocuit. S-au strâns toți în fața școlii în semn de protest, după ce au depus plângeri la Inspectoratul școlar și la Protecția copilului.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2